Faruk Bildirici'den Müge Anlı'ya tepki: Hakkı yok

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünü ekrana taşıyan Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla ilgili yorumlarda bulundu. Faruk Bildirici, Müge Anlı'yı bu sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Faruk Bildirici'den Müge Anlı'ya tepki:  Hakkı yok

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünü Atv'de ekrana gelen programına taşıyan Müge Anlı'ya yüklendi.

Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünün bir numaralı şüphelisi olan Ümit Uygun'un annesiyle ilgili Müge Anlı'yı eleştiren Faruk Bildirici, "Müge Anlı’nın ölen kadını peşinen suçlu gösterme hakkı yoktu" başlığıyla yayınladığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bornoz kuşağıyla asılı ve vücudu morluklar içinde bulunan bir genç kızın ölümü intihar olabilir mi? Polis ve savcılığa göre mümkün. 21 yaşındaki Aleyna Çakır’ın cesedi 3 Haziran’da evinde polise göre tavana, arkadaşlarına göre kapı koluna asılı vaziyette bulunmuş, üstün körü bir araştırmadan sonra intihar kabul edilmiş.

Müge Anlı, üzerine gidip 8 Eylül’den itibaren ATV’deki programında işlemeseydi, asıl adı Sema Esen olan Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili dosya öyle kapanıp gidecekti.

Oysa Adli Tıp raporuna göre, intihar vakalarında olması gereken boyun kırığı yok, kemiklerin çevresinde olması beklenen kanama da çok düşük miktarda. Aleyna Çakır’ın anne ve babasına göre de “yüzünün bir tarafının düzleşmiş, bir gözü tamamen içe çökmüş, kol ve bacaklarında morluklar, dizlerinde sürtünmeden kaynaklı soyulmalar” varmış.

Ortaya çıkan görüntülerde erkek arkadaşı Ümitcan Uygun’un yerde baygın yatan Aleyna Çakır’ı dövdüğü ve bunu hak ettiğini söylediği görülüyordu. Bu görüntüleri Ümitcan Uygun çekip sosyal medyada paylaşmıştı. Ümitcan Uygun’un sosyal medya hesabında önünde para ve silahlar ile üç hilalli bayrakla çekilmiş fotoğrafları yer alıyordu.

Ümitcan Uygun’un genç kızı dövüp bayılttığı görüntüler suçun apaçık kanıtıydı. Buna rağmen Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun’un o gece kendisine şiddet uyguladığına dair şikayetinden sonuç alamamıştı.

Ancak ölümünün ardından arkadaşlarının bu şiddet görüntülerini sosyal medyada paylaşıp “intihar değil cinayet olduğunu” yazmaları üzerine Ümitcan Uygun gözaltına alındı ama poliste ifadesi verdikten sonra serbest bırakıldı.

Sosyal medyada tepkilerin sürmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 7 Haziran’da yaptığı açıklamada, “Sema Esen’in erkek arkadaşı tarafından darp edilmesine ilişkin sosyal medyadan canlı yayınlanan görüntülerin ölümüyle ilgisinin bulunmadığı” ifade edildi. Sosyal medyada görüntüleri olan şiddet nedeniyle de Ümitcan Uygun hakkında dava açıldığı belirtildi.

Aleyna Çakır’ı hayattayken korumayan, 17 Nisan’daki olayla ilgili şikayetinin gereğini yapmayanlar, onun ölümünden tam 12 gün sonra harekete geçip Ümitcan Uygun hakkında dava açmışlardı. Bu davada da Ümitcan Uygun sadece “konut dokunulmazlığını ihlal” ile suçlanıyordu, dayak atması, şiddet uygulamasıyla ilgili bir suçlama yöneltilmemişti.

Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili dosya böyle kapanıp gidiyordu.

Anne baba adaleti Müge Anlı’da aradı

Kızlarının Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğüne ve olayın gerektiği gibi soruşturulmadığına inanan Aleyna Çakır’ın anne ve babası, çareyi Müge Anlı’ya başvurmakta buldu. Müge Anlı, önce anne ve babayı sonra ilgili isimleri programa çıkararak konuşturdu. Daha önce birçok olayda olduğu gibi ekran önünde soruşturma yürüttü.

Arkadaşları, Aleyna Çakır’a sürekli şiddet uyguladığını, başka kadınları da zorla pavyonda çalıştırdığını anlatıyorlardı. Komşusu da Aleyna Çakır’ın dövüldüğü sırada kendi evine kadar gelen sesleri kaydetmişti, o da onları dinletti. Aleyna Çakır\'ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım da Ümitcan Uygun’un hiçbir HTS kaydının dosyaya girmediğini ve Aleyna Çakır’ın tırnaklarında bulunan doku ve spermin Ümitcan Uygun\'a ait olup olmadığının incelenmediğini söyledi.

Bu aşamadan sonra Ümitcan Uygun’un programa çıkanları tehdit ettiği, Müge Anlı aleyhine konuştuğu söylenmeye başlandı. Müge Anlı bir programda “Bak Ümitcan programda konuşan herkesi tehdit ediyormuşsun, programa nasıl katılabilirim, nasıl içeriye silah sokabilirim diye konuşmalarından bahsediyorlar. Valla istersen yanıl da gel, bak Allah seni bir kere daha yanıltsın. Hani bir kere yanılttı dövdün kızı canlı yayın yaptın ya. Gelsene hadi gel gel” diye konuştu. Olay bu kadar medyatik hale gelince Ümitcan Uygun, pişmanlık açıklaması yaptı:

“O gün çok fazla alkollü olduğum için sinir krizine girdim ve Aleyna astım hastası olduğu için bir kere vurduğumda bayıldı. Yaptıklarımdan pişmanım, başta Aleyna\'nın ailesine başsağlığı diliyorum ve... ağabeyimden özür diliyorum. Ama ben bu konu hariç suçsuzum. Üzüntümü sessiz yaşıyorum. Benim cezamı da... ağabeyim vermiştir.”

Bu suçlamalar kamuoyu önünde tartışılırken ne polisten ne de savcılıktan hiç ses çıkmadı. Soruşturma dosyası öylece bekletildi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin