FARUK BİLDİRİCİ OKUR KÖŞESİNDE MESLEKTAŞLARINI VE İNTERNET SİTELERİNİ ELEŞTİRDİ

Hürriyet´in Ankara Temsilcisi Yardımcısı Faruk Bildirici, Okur Mektupları köşesinde, internet siteleri ve TV kanallarını eleştiriyor...

Google Haberlere Abone ol
FARUK BİLDİRİCİ OKUR KÖŞESİNDE MESLEKTAŞLARINI VE İNTERNET SİTELERİNİ ELEŞTİRDİ

İşte Bildirici'nin şikayeti:


Hürriyet Ankara Bürosu olarak alıntı yaptığımızda haberlerin kaynağını göstermek konusunda son derece titiz davrandığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.


Alıntı yaptığımız kaynak, bir televizyon, gazete ya da internet sitesi ne olursa olsun haberde adını vermekten çekinmiyoruz. Tabii ki bizim haberlerimiz konusunda da aynı özenin gösterilmesini bekliyoruz.


Ancak bazı köşe yazarları, internet siteleri ve televizyonlar başta olmak üzere birçok meslektaşımızın bizim haberlerimizden alıntı yaparken bu özeni göstermediğini üzülerek gösteriyorum.


Dikkat ediyorum, internet siteleri hemen her gün hoyratça haberlerimizi alıp tepe tepe kullanıyor, kimisi sadece "dibine" sekiz punto "Hürriyet" yazmakla savuşturuyor bu ahlaki ilkeyi.


Sağolsunlar bazı televizyon kuruluşlarındaki meslektaşlarımız da daha sabahtan başlıyorlar haberlerimizi seslendirmeye. Ana haber bültenlerinde de bizim kimi haberlerimize ses ya da görüntü efekti eklemekten başka bir zahmette bulunulmadığını görüyoruz.


Hatta son olarak Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan'ın uçakta tokalaşma fotoğrafını sadece Hasan Tüfekçi arkadaşımız çekmişti. Bazı televizyonlar, onu bile kaynak göstermeden kullandılar.


Bütün medya kuruluşlarını, özellikle de internet siteleri ve televizyonları, alıntı yaptıkları kaynağı göstermeye davet ediyorum. Birazcık emege saygı lütfen.


FARUK BİLDİRİCİ
HÜRRİYET ANKARA TEMSİLCİ YARDIMCISI

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin