Faruk Bayhan: "Reha Muhtar'la baş etmek zordu; Şansal Büyüka'nın gerçek soyadı ne?"

Duayen televizyoncu Bayhan'ın kitabı "İkonoskop-Televizyon Dünyası Ve Sevgili Dostlarım", Doğan Kitap'tan piyasaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Faruk Bayhan: "Reha Muhtar'la baş etmek zordu; Şansal Büyüka'nın gerçek soyadı ne?"

Faruk Bayhan'ın kitabıyla ilgili detaylar şöyle:



Televizyon tarihinde keyifli bir yolculuk

 

Faruk Bayhan, ülkemizdeki televizyon yayıncılığı tarihini adım adım yaşamış, tüm sürece büyük katkıda bulunmuş, TRT’nin ve özel kanalların gelişmesinde önemli pay sahibi olmuş bir duayen. Ekranı ve ekran gerisini en iyi bilenlerden, sayısız televizyon şöhretini yakından tanımış, çoğunun yükselmesine omuz vermiş, herkesçe sevilip sayılan bir isim.



İkonoskop / Televizyon Dünyam ve Sevgili Dostlarım, Bayhan’ın, yapımcı, programcı, sunucu ve şovmen olarak televizyon dünyasında derin izler bırakmış kişilerle gerçekleştirdiği söyleşileri içeriyor. Karşımıza, hiç bilinmeyen yönleriyle ilginç portreler getiren ve unutulmayacak anekdotlar içeren kitap, televizyon tarihinde çıkılan keyifli bir yolculuk niteliği de taşıyor. Ayrıca, Bayhan’ın anılarını da içeren uzunca bir giriş bölümü de okurun belleğinde müthiş bir tat bırakıyor.

Reha Muhtar’la baş etmek neden çok zordu...

Fatih Altaylı nerede günlerce ölümle burun buruna yaşadı...

Okan Bayülgen neden hiç fıkra anlatmaz...

Şansal Büyüka’nın gerçek soyadı nedir...

Uğur Dündar, “tarihi tartışmalar”a nasıl hazırlanır...

Acun Ilıcalı neden hep geç kalır...

Mehmet Yaşin’in görmediği yer, tatmadığı yemek kaldı mı...





Faruk Bayhan kimdir?



1945’te Sivas’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1970’te TRT’de Dış Kaynaklar Film şefi olarak mesleğe başladı. Film İşleri Bölümü müdürlüğü, Dış Kaynaklar Şube müdürlüğü görevlerinde bulunan Bayhan 1989’da Ulusal Radyo ve Televizyon’da (URT) program koordinatörlüğü yaptı.



1991’de Show TV’de program direktör yardımcısı olan Faruk Bayhan, 1994’te aynı kanalın genel müdürlüğüne atandı. 1996’dan sonra Kanal D genel müdürlüğüne getirilen Bayhan 2001-2003 yılları arasında Star TV’nin genel müdürü ve yayın yönetmeni olarak çalıştı.



2007’de Kanal 1’de genel müdürlük görevinde bulunan Faruk Bayhan halen MF Yapım’da yapımcılık yapmakta, TÜRVAK Sinema-Televizyon Özel Eğitim Merkezi’nin Yapım, Yönetim Bölümü’nde uzman eğitmen olarak sektöre nitelikli elemanlar yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Faruk Bayhan televizyon alanında birçok uluslararası ödül sahibidir.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin