Fars ajansı, Erdoğan'a dair o haberi kaldırdı

İran Fars Haber Ajansı, Erdoğan'la ilgili yaptıkları yalanlama haberini internet sitesinden kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Fars ajansı, Erdoğan'a dair o haberi kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ruhani'yle konuşarak 'İran'ı uyardığı' ifadelerini yalanlayan İran Fars Haber Ajansı, yaptıkları yalanlama haberini internet sitesinden kaldırdı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe günü düzenlenen Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'nda Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığına dair İran'dan yapılan suçlamalar üzerine Ruhani'yi aradığını söylemişti.



Erdoğan, "İran televizyonları bunu yaptı. İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, 'bu böyle devam ederse bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz' dedim. 10 gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar " diye konuşmuştu.



İran Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen Fars Haber Ajansı, 3 Aralık'ta yayımladığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadelerini adını açıklamadığı İranlı bir yetkiliye dayandırarak yalanlamıştı. Ajans haberinde " Erdoğan ve Ruhani arasındaki her hangi bir görüşmede ya da telefon konuşmasında bu tür konular gündeme gelmemiştir " ifadelerine yer vermişti.



İranlı ajans, dün herhangi bir neden belirtmeden söz konusu haberi internet sitesinden kaldırarak yerini boş bıraktı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin