Fakıbaba'nın AK Parti'den istifa etmesinin perde arkası. Fakıbaba Akşener'den ne istedi?

Siyaset dünyası son günlerde Ahmet Eşref Fakıbaba'nın hem AK Parti'den hem de milletvekilliğinden istifasını konuşuyor. Fakıbaba istifası sonrası İYİ Parti'ye geçeceğini açıklamıştı. tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'nda tv100 yazarı Barış Yarkadaş Fakıbaba ile ilgili çarpıcı bir kulis bilgisini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Fakıbaba'nın AK Parti'den istifa etmesinin perde arkası. Fakıbaba Akşener'den ne istedi?

tv100'ün gündem belirleyen programı Taksim Meydanı'nda Ahmet Eşref Fakıbaba'nın hem AK Parti'den hem de milletvekilliğinden istifası masaya yatırıldı.

tv100 yazarı Barış Yarkadaş'tan programda çarpıcı bir kulis bilgisi geldi. Yarkadaş, "akıbaba İYİ Parti’ye geçmek istedikten sonra Sayın Meral Akşener ile görüşüyor ve Meral Hanım’a milletvekili adayı değil Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediğini söylüyor. Bence Fakıbaba aday olur." dedi.

Yarkadaş'ın sözlerine Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, "Bence olamaz, neden olamayacağını da göreceğiz. Fakıbaba daha önceden Şanlıurfalıların sevdiği bir kimlikti. Ve AK Parti teşkilatı tarafından aday gösterilmedi. AK Parti seçmeninin böyle bir özelliği vardır, cezalandırır." ifadelerini kullandı.

Yarkadaş ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönemki sözlerini, "Sayın Erdoğan Urfa'ya gitti, 'ceketimi asar alırım' dedi. Fakıbaba kazandı o seçimi." diyerek hatırlattı.

İşte programın o bölümü:

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin