Fahrettin Koca'dan Gazze açıklaması: Sahra Hastaneleri kurmaya hazırız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda konuştu. Gündeminde İsrail- Hamas çatışması vardı. Bakan Koca, Türkiye olarak yardım konusunda her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Fahrettin Koca'dan Gazze açıklaması: Sahra Hastaneleri kurmaya hazırız

İstanbul'da düzenlenen 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye’nin İsrail saldırısı altındaki Filistin’e gemi hastanesi gönderip, bölgede sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu söyledi. Bakan Koca, “Türkiye, bebeklerin, masum insanların yanında olmaya devam edecektir. Bizim tarafımız insandır, tarafımız insanlıktır” dedi.

Koca sözlerine şöyle devam etti: Türkiye olarak, bölgeye Gemi Hastane göndermeye, Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısına yakın noktalarda Sahra Hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya hazırız."

YARDIM İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Koca bölgeye yardım için görüşmelere başladıklarını dün sosyal medyasından duyurmuş, "Gazze'ye sağlık yardımı için Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile bir istişare yaptım. İş birliği için planlama ve koordinasyon amaçlı görüşmelere başlıyoruz" demişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin