Fahrettin Altun, Habertürk'ü kınadı; Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy da Fahrettin Altun'un paylaşımını kınadı...

Fatih Altaylı'nın yazısı üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaşımında "Habertürk'ü kınıyoruz" demişti. Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy da, Altun'un bu paylaşımını kınadı...

Google Haberlere Abone ol
Fahrettin Altun, Habertürk'ü kınadı; Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy da Fahrettin Altun'un paylaşımını kınadı...

Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gözlerinin kapandığı' bayram videosunun, bant olmasına rağmen neden servis edildiğini sormuştu... Konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Habertürk'ü kınıyoruz" paylaşımı yapmıştı...

Fahrettin Altun, Habertürk'ü kınadı; Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy da Fahrettin Altun'un paylaşımını kınadı...

HABERTÜRK SUNUCUSU ERSOY'DAN YANIT

Twitter hesabından konu ile ilgili bir açıklama videosu yayınlayan Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, 
“İletişim Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu doğrudan hedef alan açıklama yapması hakikaten şaşırtıcı.
Ortada bir hata bile varsa, diyelim ki Habertürk yazarı hatalı birle yazmış olsa da, bu şunu getirir; parti içerisinde biri yanlış yaptığında - o yanlışların içeriğini söylemeyeceğim- doğrudan partiyi veya ittifakı hedef almak ne kadar makuldur?” diye konuştu.

"ALTUN’UN BU PAYLAŞIMINI BEN DE KINIYORUM”
Fahrettin Altun, Habertürk'ü kınadı; Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy da Fahrettin Altun'un paylaşımını kınadı... - Resim : 2

Ersoy devamında da şu ifadeleri kullandı: 
“Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’nın prestiji Türkiye’nin prestijidir. Bu prestiji korumak herkesin vazifesidir.
Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına, canlı yayına çıkartmak bir kazadır, bir hatadır bence. Onu da geçiyorum. Bu, Türkiye’nin uluslararası alandaki prestiji açısından da bir sorundur.
Bunu şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken çıkıp da bir yazarının yazdığı yazı üzerine Habertürk’ü bu şekilde itham etmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Ben AK Parti’nin de böyle bir yaklaşımı olacağını düşünmüyorum. Herhalde AK Partili vekiller, bakanlar, meseleyi takip edenler fotoğrafa baktıklarında, o fotoğrafın ne ifade ettiğini objektif şekilde göreceklerdir diye düşünüyorum.
Dolayısıyla Sayın Fahrettin Altun’un bu paylaşımını ben de kınıyorum.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin