'Fahişe' demişti... Erdoğan'dan Dilipak'a tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara fahişe gibi küfür ve hakaret etmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Fahişe' demişti... Erdoğan'dan Dilipak'a tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi'ni savunanlara fahişe gibi küfürler etmesine tepki gösterdi.

Erdoğan Dilipak'a şu sözlerle tepki gösterdi:

"Biz her türlü fikre, her türlü eleştiriye, her türlü teklife saygı gösteririz. Ama kadınlarımızın onuruna, haysiyetine, kişiliğine, iffetine yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz. AK Parti'nin kadınları için 'AKP'nin papatyaları' gibi yaklaşımlarla, ben ağzıma almaktan edeb ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını da tüm kadınlar adına kınıyorum.

İnsani ve insan onurunu yücelten, aileyi merkeze alan, toplum dokumuza uygun, özgü metinler çıkarmaya ziyadesiyle sahip olduğumuza inanıyorum. Tercüme metinler yerine artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor. Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi meşru da değildir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin