Fahiş site aidatlarına neşter vuruluyor. Kiralarla yarışan site aidatları konusunda 3 bakanlık birden harekete geçti: 1 Ekim'de Meclis'e geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı vatandaşların illallah ettiği site aidatları konusunda düğmeye bastı. Adeta kiralarla yarışan aidatlara düzenleme geliyor. Senede 2 kez enflasyonun kat be kat üzerinde artış yapılan aidatlara sınırlama getirilecek. İşte düzenlemenin ipuçları.

Google Haberlere Abone ol
Fahiş site aidatlarına neşter vuruluyor. Kiralarla yarışan site aidatları konusunda 3 bakanlık birden harekete geçti: 1 Ekim'de Meclis'e geliyor!

Fahiş kiralarla birlikte fahiş aidatlar vatandaşları canından bezdirdi.

Enflasyon oranının kat be kat üzerinde artışa giden fahiş aidatlar konusunda üç bakanlık birden harekete geçti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik üzerinde çalışıyor.

1 EKİM'DE MECLİS'E GELECEK

Dünya gazetesinin TRT Haber'e dayandırdığı habere göre göre üç bakanlığın konuyla ilgili yasa hazırlığı, Meclis 1 Ekim'de açıldığında gündeme gelecek. Çalışmayla aidatlara enflasyon oranı üzerinde zam yapılmaması öngörülüyor. Mevcut durumda aidat artışı için oy çokluğuyla karar alınması yeterli oluyor. Apartmanda tadilat ve tamirat işlemleri için ise 4'te 3 oy çokluğuyla karar alınıyor.

 Aidatların artırılması için de nitelikli çoğunlukla karar alınması söz konusu olabilecek. Hayata geçirilmesi planlanan bir diğer düzenleme site yönetimlerine ilişkin...

Buna göre herkes site yönetemeyecek, sertifika almış tesis yönetim şirketleri, site yönetimlerine talip olabilecek, bu kapsamdaki şirketlere mesleki standart getirilecek, sektörün meslek tanımı yapılacak.

Şirketlerin denetimini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle yapacak. Site bütçeleri, harcamalar ve toplanan aidatlar her yıl denetlenecek. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin