Fadik Sevin Atasoy, Danimarka'yı fethetti

Oyuncu Fadik Sevin Atasoy, Danimarka Kültür Enstitüsü'nün destek verdiği, CPH POW (Kadınların Gücü) Kopenhag 2020 Festivali'nde, MUSE "Bir Esin Perisi" ile Danimarka seyircisiyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Fadik Sevin Atasoy, Danimarka'yı fethetti

Danimarka Kültür Enstitüsü'nün sosyal medya hesaplarında "Muhteşem ve Güçlü Performans" diye söz ettiği "Bir Esin Perisi"ni Fadik Sevin Atasoy İngilizce yazıp oynadı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 28 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen CPH POW (Kadınların Gücü) Kopenhag 2020 Festivali'nde, tek kişilik müzikal oyunuyla sahneye çıkan Fadik Sevin Atasoy'a piyanoda Murat Köselioğlu eşlik etti. Fadik Sevin Atasoy'un İngilizce yazıp oynadığı ve dünya prömiyerini Los Angeles'te yaptığı MUSE "Bir Esin Perisi", pandemiye rağmen seyircinin yoğun katılımıyla sahnelendi.

Alice Theatre'yi dolduran tiyatro severler, Atasoy'un oyunculuğu, akıcı İngilizcesi ve "Bir Esin Perisi"nin hikayesini ayakta alkışladı.

Fadik Sevin Atasoy: "Danimarka seyircisi ile Andersen masallarının sihrini yaşadım"

Bir seyircinin "Muse herkese ilham veren bir esin perisi peki bu eseri yaratırken siz ilhamınızı nereden aldınız" sorusunun üzerine Fadik Sevin Atasoy "benim için en önemli çıkış noktası Antik Yunan'daki hümanizm, yani insan sevgisi oldu. Sizlerde seyirci olarak beni bu gece takdiriniz ve alkışınızla çok duygulandırdınız. Danimarka seyircisi nasıl olacak acaba derken bir kez daha anladım ki, Hans Christen Andersen'in masallarındaki sihrini birlikte yaşadık. Şimdi izninizle bu sevgiyi beraberimde ülkeme, Türkiye'me götüreceğim. Dünyada tüm olanlara rağmen sevginin bizi birleştirip koruyacağına inanarak" diyerek yanıtladı.

Sanat eserlerini temsil ederek kadın yaratıcılığını ve kadın topluluğunu destekleyen POW Festivali, kadınlar tarafından ve / veya kadınlar için film, müzik, tiyatro, tasarım, mimari ve edebiyat dallarındaki sanatçıları meraklıları ile bir araya getiriyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin