Facebook'ta zorunlu yasak başlıyor!

Bu Avrupa ülkesinde yaşayanlar, artık üye olmadan hiçbir Facebook sayfasına erişemeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Facebook'ta zorunlu yasak başlıyor!

Chip.com.tr'nin haberine göre; Facebook, popüler sosyal ağ üzerinde hesabı olmayan Belçikalı kullanıcıları izlemeyi durdurarak mahkemenin verdiği karara uyacağını açıkladı. Bu da hesabı bulunmayan ülke vatandaşları için kamuya açık yerel işletme sayfaları, spor takımları, ünlülere ait sayfalar ve turistik mekanlar gibi içeriklerin engelleneceği anlamına geliyor.



Belçika Gizlilik Komisyonu geçtiğimiz ay Facebook'a kendi kullanıcısı olmayan insanları izlemeyi bırakması talebini iletmişti. Şirket aldığı kararla çerezleri kaldırarak bu talebi yerine getireceğini ifade etti. Böylece arama motorları tarafından bulunan herkese açık içerikler oturum açmadan görüntülenemeyecek.



Facebook, güvenlik çerezlerinin Belçikalı kullanıcıları son bir ay içinde 33 binden fazla hesap ele geçirme girişiminden koruduğunu iddia ediyor. Şirket bu karara itriraz ettiği ve uymadığı taktirde günlük 250 bin euroya varan para cezasıyla karşı karşıya kalacaktı.



Şirket, Belçika'daki kayıtlı Facebook kullanıcılarının tanımlanmayan bir web tarayıcısı üzerinden kendi hesabına giriş yapması durumunda aynı zamanda bir güvenlik kodu girmesi veya bir fotoğraftaki arkadaşlarını belirlemesi gibi ek güvenlik adımlarından geçmesi gerekebileceğini söylüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin