Facebook ve Google'da 'böcek' bulana para ödülü

Google, ‘sistem hatası’ anlamına gelen ‘bug’ı bulan takipçilerine toplamda 2 milyon dolar ödedi.

Google Haberlere Abone ol
Facebook ve Google'da 'böcek' bulana para ödülü

Eğer Google ve Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin ‘böceklerini’ bulan biriyseniz, son günler sizin için oldukça karlı geçmiş demektir. Google, ‘sistem hatası’ anlamına gelen ‘bug’ takipçilerine ödediği ödülün 2 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Şirket, bug başına 5 bin dolar ödeme yaparken, Facebook'un ödediği toplam miktar 1 milyon dolara ulaştı.



Teknoloji devleri, üçüncü parti yazılımcılara ne kadar minnettar olsa azdır. Web’den mobil platforma uzanan son derece geniş bir dijital dünyada teknik açıklar bulundurmamak neredeyse imkansız.



Google, bu açıklarını, yani ‘bug’ olarak adlandırılan sistem hatalarını bulan WhiteHat yazılımcıları çok seviyor olmalı ki, onları teşvik etmek için önemli bir açıklamada bulundu (Böcek ifadesinin teknik olarak ‘bug’ için doğru olmadığını not düşelim).



Google, açıklarını bulan yazılım geliştiriciler için özel bir ödüllendirme programına sahip. Ayrıca, bug bulma programları, Web biriminde ‘Chromium’ adı verilen bir birimde analiz ediliyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin