Facebook profilinize kimler baktı, işte öğrenmenin sırrı. Facebook'a girip bunu yaparsan profiline kimlerin baktığını öğrenebilirsin

Facebook profilinizi kimlerin ziyaret ettiğini, kimlerin sizi aradığını öğrenmek ister misiniz? Aslında bunun çok basit bir yöntemi var. Ve program indirmek zorunda kalmadan, Facebook üzerinden yapacağınız küçük bir kaç işlemle bunu görmeniz mümkün.

Google Haberlere Abone ol
Facebook profilinize kimler baktı, işte öğrenmenin sırrı. Facebook'a girip bunu yaparsan profiline kimlerin baktığını öğrenebilirsin

Facebook kullanıcılarının çok merak ettiği bir konu var. O da Facebook’ta profilinize kimlerin baktığını öğrenmek. Peki bunu öğrenebiliyor muyuz? Facebook buna “hayır” dese de aslında cevabı var. Evet. Yani kimlerin size baktığını görebiliyorsunuz…

Facebook profilinizi kimlerin ziyaret ettiğini, kimlerin sizi aradığını öğrenmek ister misiniz? Aslında bunun çok basit bir yöntemi var. Ve program indirmek zorunda kalmadan, Facebook üzerinden yapacağınız küçük bir kaç işlemle bunu görmeniz mümkün.

Facebook sayfasında “Profilime kimlerin baktığını görebiliyor muyum?” sorusuna verilen cevap, aslında ‘hayır’. Yani Facebook, bunu öğrenmenizin imkanı yok cevabını veriyor ve gizlilik kuralları hatırlatıyor.

Fakat Facebook kullanıcıları internet sıklıkla bu soruya cevap arıyor. Çünkü Facebook üzerinden kimlerin kendisini aradığını, profiline kimlerin baktığını merak ediyor ve öğrenmek istiyor.

Her ne kadar bununla ilgili bazı programlar olsa da bunların güvenilir olup olmadığı tartışmalı. Zira bu tür programları indirip kullanmaya başladığınızda sizden Facebook şifrenizi de istiyor. O şifreyle sizin gerçek hesabınızı çok rahat bir şekilde sistemine kaydedip, hesabınızı ele geçirebilir. Kimlik bilgileriniz başkasının eline geçebilir. Zaten Facebook da bu yüzden bunu öğrenmenin yasal yolu olmadığını açıkça belirtiyor kullanıcılarına.

Bu yüzden Facebook’ta profilinize bakanları öğrenmeyi korsan yazılımlar ve uygulamalar ile denemeyi unutun. Çünkü bilgileriniz başka hesapların eline geçebilir.

Kolay bir yöntem var

Bunları söyledikten sonra şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki profilinize bakanları öğrenmenin tek bir yolu var. O da Facebook’un internet sitesi üzerinde birtakım incelemeler yapmaktan geçiyor. Biraz sizi uğraştıracak da olsa bu yöntem oldukça güvenli ve bilgilerinizi riske atmıyor.

Profilinize kimlerin baktığını öğrenmek için ilk olarak İlk olarak Facebook’un resmi sitesini ziyaret edip, giriş yapmanız gerekiyor.

Daha sonra ana sayfa üzerinde bir boşluğa gelerek sağ tıklayın ve açılan menüden “Sayfa kaynağını görüntüle” kısmına tıklayın. Söz konusu sekmeye ana sayfayı açtıktan sonra CTRL+U yaparak da ulaşabilirsiniz.

Karşınıza küçük yazılardan oluşan, oldukça karmaşık bir sayfa açılacaktır. Burada CTRL+F yaparak sol üst köşede arama çubuğunun açılmasını sağlayın. Ardından arama çubuğuna “Initialchatfriendslist” yazın ve “Enter” tuşuna basın.

Bu adımı tamamladıktan sonra sayfada kullanıcı ID bilgilerinin olduğu kısma  yönlendirileceksiniz. Karşınıza 456465123-6 tarzında rakamlardan oluşan uzun bir liste çıkacak. Bu rakamın tireden önceki kısmı sizin hesabınızı ziyaret eden kişinin ID numarasıdır. Tireden sonra yazan ise o kişinin hesabınızı görüntüleme sayısıdır.

Facebook profilinize kimler baktı, işte öğrenmenin sırrı. Facebook'a girip bunu yaparsan profiline kimlerin baktığını öğrenebilirsin - Resim : 2

Bu rakamlara ulaştıktan sonra profilinizi ziyaret eden kişileri bulmak oldukça kolay. Karşınıza çıkan ID numaralarından birini seçin ve tireden önceki kısmını CTRL+C ile kopyalayın. Daha sonra bu rakamı adres çubuğuna “https://www.facebook.com/profile.php?id=” ifadesinden sonra olacak şekilde CTRL+V ile yapıştırın ve “Enter” tuşuna basın.

Bu işlemleri tamamladığınızda hesabınızı görüntüleyen kişilerin profilini görebilirsiniz.

FACEBOOK’TA BU KONUYLA İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Birisinin Facebook profilime baktığını anlayabilir miyim?

Hayır. Facebook, profilinize kimlerin baktığının izlenmesine izin vermemektedir. Bu işlevi üçüncü şahıs uygulamaları da sağlayamaz. Bu özelliği sunduğunu iddia eden bir uygulamayla karşılaşmanız halinde, lütfen uygulamayı şikayet edin.

Çocuğumun Facebook’ta neler yaptığını izleyebilir miyim veya çocuğumun hesabını silebilir miyim?

Hesap sahibi olmayan birisine yetkisiz erişim sağlamamız, gizlilik yasaları uyarınca genel olarak yasaktır. Ebeveynleri çocuklarının internet kullanımına göz kulak olmaları konusunda ihtiyatlı davranmaya teşvik ediyoruz. Lütfen çocuklarınızla konuşarak internet güvenliğiyle ilgili bilmeleri gerekenleri onlara öğretin ve kendilerinden gizlilik ayarlarımızı ve araçlarımızı kullanmalarını isteyin.

 

13 yaşından küçük birine ait bir hesap görürseniz, lütfen bunu bize bildirin. Çocuğunuz Facebook’ta kötü amaçlı içeriklere maruz kalıyorsa, hesabına giriş yapmasını ve bunu şikayet etmesini istemenizi tavsiye ederiz. Daha fazla bilgi için lütfen Emniyet Merkezimizi ziyaret edin.

Facebook’ta çocuğumun kupür albümünü kimler görebilir?

Çocuğunuzun kupür albümünü yalnızca siz ve eşiniz (eşinizi çocuğunuzun kupür albümüne eklemeyi seçerseniz) görebilirsiniz. Diğer kişiler, kupür albümünü göremez. Bir kupür albümündeki fotoğrafların kendi gizlilik ayarları vardır. Başka bir kişi bu fotoğrafın hedef kitlesindeyse, fotoğrafı görebilir. Bu kişi, çocuğunuzun fotoğraftaki etiketini veya bu fotoğrafın yer aldığı kupür albümünü göremez. Çocuğunuzu etiketlediğiniz fotoğrafları kimlerin görebileceği hakkında daha fazla bilgi alın.

Etiketler facebook profil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin