Facebook hisseleri çakıldı! Büyük deprem... Eski çalışan ifşa etti, saatler süren çöküş!

Eski çalışanının ifşası ve saatler süren çöküş Facebook'a pahalıya patladı. Facebook hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Facebook hisseleri çakıldı! Büyük deprem... Eski çalışan ifşa etti, saatler süren çöküş!

Facebook, eski Ürün Yöneticisi Frances Haugen'ın şirketi ağır ithamlarla suçlaması ve dünya genelinde yaşanan erişim sıkıntısı nedeniyle borsada yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Sosyal medya devi Facebook, sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp'la birlikte TSİ 18.44'te çöktü. Saatlerdir erişim sağlanamayan Facebook, eski çalışanlarından birinin ifşasının da yaşandığı günü borsada yüzde 5'in üzerinde kayıpla sürdürüyor.

 "ALGORİTMALAR NEFRET YAYAN İÇERİKLERİ ÖN PLANA ÇIKARIYOR"

Haugen, Facebook'un platformunda nefret, şiddet ve yanlış bilgiler paylaşan içeriklerle mücadelede kaydettiği ilerlemeyi abartarak halka ve yatırımcılarına yalan söylediğini iddia etti. Eski yönetici iddialarını desteklemek için "on binlerce" sayfalık belgeyi kanıt olarak sunduğunu belirtti.

 BİR GÜNDE ÇAKILDI

Haugen'in açıklamalarının ardından borsada değer kaybetmeye başlana Facebook hissesi, küresel erişim sıkıntısının ardından kayıplarını artırdı. Nasdaq'da işlem gören hisse senedi, yüzde 5,75'lik değer kaybıyla 323,28 dolardan işlem görüyor.

İnternet kesintilerini ve kesintilerin etkilerini izleyen NetBlocks, WhatsApp, Instagram ve Facebook kesintisinin küresel ekonomiye maliyetinin 160 milyon dolar olduğu tahmininde bulundu.

SERVETİ ERİDİ

Facebook sahibi Mark Zuckerberg’in kişisel serveti 3 saatte 6.7 milyar dolar eridi.

Facebook hisseleri çakıldı! Büyük deprem... Eski çalışan ifşa etti, saatler süren çöküş! - Resim : 3

"ÇALIŞANLAR OFİSTEN AYRILMAYA BAŞLADI"

New York Times Facebook çalışanlarının, şirket içi sistem ve iletişimin de çökmesi sebebiyle yavaş yavaş ofisten ayrılmaya başladığını yazdı. Öte yandan, personel kartlarının çalışmamasının, binaya girişleri engellediği yönünde bilgiler geliyor.

(T24)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin