Facebook haberleri yanlışlıkla bloklamış!

Sosyal medya platformu Facebook’un, bazı medya kuruluşlarının yeni tip koronavirüs Covid-19 ile ilgili yaptığı haberleri yanlışlıkla otomatik olarak blokladığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Facebook haberleri yanlışlıkla bloklamış!

Euronews'in haberine göre, bloklanan haberler arasında bir çok bilinen medya sitesi var. Facebook’un istenmeyen haberleri önlemeye yönelik otomatik moderatörünün bu yanlışlığa sebep olduğu bildirildi. Facebook hatayı düzeltmek için çalışmalara başladı.

Hata, kullanıcıların Facebook’ta paylaştığı haberlerin başka kişiler tarafından görülmesini engelliyor. Sadece gönderiyi yapan kişi kendi paylaşımını görebiliyor.

Olay, Twitter’da bazı kullanıcıların durumu şikayet etmesiyle ortaya çıktı. Haberleri engellenen siteler arasında BuzzFeed ve The Atlantic de yer alıyor. Facebook’un haberlerini engellediği kurumlar arasında ünlü Amerikan haber ajansı AP de yer alıyor.

Facebook bu konudaki görüş taleplerine cevap vermedi. Facebook, kullanıcılarda sosyal medya baskısını azaltmak için 'like' etkileşimlerini göstermeme kararı almıştı.

Google, Twitter, Microsoft ve Facebook’tan yalan haberle ortak mücadele

Google, Twitter, Microsoft ve Facebook yanlış ve yalan koronavirüs haberleriyle mücadele etmek için ortak çalıştıklarını açıkladı. Bu şirketler yalan bilginin önüne geçilmesi ve doğru bilginin okura ulaşması için sağlık kurumlarıyla yakın işbirliğine giderek soruna çözüm bulmaya çalışıyor.

Sosyal medya platformlarında koronavirüs salgını hakkında çok sayıda yalan ve yanlış bilginin bilinçli olarak paylaşıldığı bildirildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin