Facebook 1 yıl sonra toparlandı

Facebook hisseleri halka arz fiyatını yakaladı

Google Haberlere Abone ol
Facebook 1 yıl sonra toparlandı

Halka arzından sonra hisselerindeki kötü performansla yatırımcılarını üzen sosyal paylaşım devi Facebook, bugünkü işlemlerde seans öncesi 38 dolar seviyesini görerek halka arz fiyatını ilk kez aştı.



Bir buçuk yıl önce Nasdaq Borsası’nda halka arz edilen hisseler 38 dolardan işlem görmüştü.



Mayıs 2012'de beklentilerin oldukça üzerinde bir fiyattan halka açılan sosyal medya devi, ABD'de gerçekleşen en büyük üçüncü halka arz olarak tarihe geçmişti.



Bu gelişmenin adrından sosyal medya devi, halka arz öncesinde hisse fiyatlarını fazla değerlediği ve yatırımcıları karşılaşabilecek riskler konusunda uyarmamakla suçlanmış ve hakkında dava açılmıştı.



EN HIZLI DEĞER KAYBEDEN ŞİRKET OLMUŞTU



Facebook, ABD tarihinin 100 milyar değerin üzerinde halka arz edilen ilk şirketi olmuş, ancak beklentiler ilk günden yerini büyük bir kaosa bırakmıştı.



Nasdaq borsası aşırı işlem hacmini kaldıramayarak çökmüş, halka arzı düzenleyen yatırım ortaklarının hisselere fazla değer biçerek sunmalarının anlaşılması, yatırımcıların öfkesine neden olmuştu.



Hisselerin beklenen ilgiyi görmemesi ve bazı yatırımcıların mahkemeye başvurması, Facebook’u oldukça zor bir sürece sokmuş, şirket Temmuz 2012’de hisse değerlerinde yüzde 38 değer kaybetmişti. Aynı dönemde toplam piyasa değerinden 34 milyar dolar kaybeden Facebook, ABD tarihinin halka arzın ardından en hızlı eriyen şirketi unvanını almıştı.



SERVETİ BİR GÜNDE FIRLADI

Operasyon müdürü Sherly Sandberg’ün liderliğinde bir yıl içinde çok başarılı bir mobil stratejisi ortaya koyan Facebook, geride kalan süreçte hisse değerindeki kaybı ortadan kaldırdığı gibi servetine servet katmayı başardı.



Temmuz 2012’de kişisel servetinden 1,6 milyar dolar kaybeden Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise hisselerdeki artış sayesinde servetini hafta içinde 3,7 milyar dolar artırdı ve 16,1 milyar dolara çıkardı.



ntvmsnbc


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin