Ezgi Başaran'a sansür! İTÜ rektörüyle ilgili yazısına erişim engellendi

Ünlü gazetecinin yazısına İTÜ rektörü tarafından erişim engeli getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ezgi Başaran'a sansür! İTÜ rektörüyle ilgili yazısına erişim engellendi

Radikal.com.tr yazarı Ezgi Başaran'ın geçtiğimiz Salı günü İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Karaca kaleme aldığı 'Dingoların bilim dünyasından acıklı haberler' başlıklı yazısına, rektörün mahkemeye aşvurmasının ardından TİB tarafından erişim engeli konuldu.



Başaran olayı ilk olarak dün akşam Twitter hesabından "TİB'e olağanüstü yetkiler veren internet yasasının ilk mağdurlarından biriyim. İtü rektörü 24 saatliğine yazıma erişimi durdurmuş. Bravo.Yasanın halinden mi başlamalı, bu yasağı kullanarak eleştiriye 'cvp' veren kişinin bir üni. rektörü olmasındaki ironiden mi" mesajıyla duyurdu.



Bugün yine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla, yazısının VPN dışında bir araçla okunamadığını ve yazıya süresiz engel konulduğunu belirten Başaran konuyu bugünkü köşesine de taşıdı.



Başaran yazısında; rektör Karaca'nın yazıyla ilgili 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurduğunu,  mahkemenin hemen karar vererek İnternet Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne faks çektiğine ve bu faksın hemen işleme konulduğuna ancak Radikal'in hukuk departmanına böyle bir tebligat gelmediğini ve gazetenin avukatlarının da itiraz ettiklerini ifade etti.



Ezgi Başaran'ın yazısını okumak için TIKLAYINIZ 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin