'Ezber bozan bir haber bülteni'

Sina Koloğlu, Fox TV Ana Haber'i bugünkü köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
'Ezber bozan bir haber bülteni'

Sina Koloğlu Milliyet Cadde'deki köşesine, saat 21.30'da başlayan Fox TV Ana haber bültenini taşıdı ve 'ezber bozan bir haber bülteni' diye söz etti. 



İşte Koloğlu'nun o yazısı:



"Ezber bozan bir haber bülteni



FOX ana haber bülteni 21.30’da başlıyor. Yeni yayın döneminde bu anlamda iddialı bir giriş yaptı. Ortada ana haber bülteni yok. Haberleri çekip çeviren, bir nevi televizyon şovuna dönüştüren bir Fatih Portakal var. Zaten açılışta şu cümleyle işi özetledi Portakal; “Alışık olunmayan bir saat. Ama bizim mamulümüz iyi, haberimiz kaliteli”.

Haberin manavdaki meyve olmadığını Fatih Portakal da biliyor. Çok izlenme mücadelesi olunca durum pazarlamaya dönüyor, pazarlama olunca da tanıtım böyle yapılıyor. Bu bir haber bülteni değil. İzleyen, haberlerin malzeme olarak bir araya gelip Fatih Portakal’ın maharetiyle yeniden yoğrulup bizlere sunulduğu görecektir. Haber bir şov halini alıyor. Zaten 21.30’da aynen “19.00 haberleri” gibi bir sunum beklemek de anlamsız olur. “Çalar Saat” programının gece hali de denebilir. İzlenir mi? “O da benim gibi düşünüyor” merakı olan bir toplumuz. “İşte bak o da söylüyor derdimize derman oluyor” hissiyatı yüksektir bizde. Onun için özellikle o saat dilimi içinde açık olan televizyonlarda kemik bir kitlesi olacağı kesin. Diziler var o saatte diyeceksiniz. Onlar da biliyor dizilerin olduğunu. “Ezber bozmak” diye bir laf türemiştir bizde. İşte al sana ezber bozan."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin