Kabine toplantısı sona erdi! Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan'dan flaş açıklamalar. KYK'lılara müjde verdi: Yemek ücretleri 25 liradan 60 liraya çıkarıldı. Erdoğan'dan Yunanistan'a da uyarı geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. KYK yurtlarında kalan öğrencilere müjde verdi. Yemek ücretleri 25 liradan 60 liraya çıkarıldı. Sosyal Konut'a başvuruda da rekor kırıldığını belirtti. Erdoğan'dan Yunanistan'a da uyarı geldi. "Yığınaklar Atina'yı batağa sürükler." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kabine toplantısı sona erdi! Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan'dan flaş açıklamalar. KYK'lılara müjde verdi: Yemek ücretleri 25 liradan 60 liraya çıkarıldı. Erdoğan'dan Yunanistan'a da uyarı geldi

Eylül ayının son kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapıldı. Toplantıda Aile destekleri, borçların sıfırlanması, EYT'liler, sözleşmeli ve taşeron işçilerin beklediği birçok konu gündemde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunuyor. İşte Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar;

 81 ilde yürüttüğümüz konut projesini 13 Eylül'de açıkladık. İlk etap 2 yıl içinde 250 bin sosyal konut bitirilerek hak sahiplerine teslim edilecek. İlk projenin temeli 25 Ekim'de atılacak.

SOSYAL KONUTA 5 MİLYONA YAKIN BAŞVURU YAPILDI

Sosyal konut kampanyasına 5 milyona yakın başvuru yapılmış olup milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İlk günden bu yana kampanyamızı karalayanlar oldu. 

Yurt kapasitemiz 180 bin yataktan 850 bin yatak kapasitesine çıkararak, yurda yerleştirme oranını yüzde 90'lara çıkardık. Yurt kapasitemiz Avrupa ülkelerinin çoğundan daha fazladır.

BESLENME YARDIMINI GÜNLÜK 25 LİRADAN 60 LİRAYA ÇIKARIYORUZ

Yüksek öğrenim kurumlarındaki öğrencilere verdiğimiz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Bu ayda 75 liradan 1800 liraya çıkması demek.

 Türkiye'nin büyüme oranını sürekli yükselterek küresel piyasada hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürdük

Rusya-Ukrayna savaşında yürüttüğümüz diplomasi sayesinde tahıl anlaşmasında önemli başarı elde ettik. içerde olduğu gibi dış politikada da dayatmaları kabul etmiyoruz. 

Şanghay işbirliği topluluğu ile ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşımayı hedefliyoruz. İkili görüşmelerde hem bölgesel meseleleri ele aldık hem kendi meselelerimizi.

ABD'deki BM Genel kurulunda kapsamlı istişareler gerçekleştirdik. Türkiye'de son 20 yılda eğitim sistemini ve eğitim vizyonumuzu anlattık. Göç krizinden, tahıl sevkiyatına kadar Türkiye'nin oynadığı role dikkat çektik. Terörle mücadeledeki rolümüzü dile getirdik. 

Bazı devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirdik. Liderlerle bir araya geldik. Açılışını geçen sene yaptığımız Türkevi binası görüşmelerimizde ev sahipliği yaptı.

YUNANİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

Tahıl sevkiyatı başarısının esir takasıyla devam etmesi gurur verici. Amacımız Putin ve Zelenski'yiy bir araya getirerek daha fazla can kaybına engel olmak. Biz dünyadaki savaşları sonlandırmak isterken komşumuz Yunanistan'ın provokasyonlarıyla karşı karşıyayız. Yunanistan hiçbir şekilde bizim muhatabımız, dengimiz değildir. Yunan siyasetçiler, yaptığı provokasyonlarla kendi halkına zarar vermektedir. Bu yanlış adımlar Yunanistan'ı her anlamda batağa sürüklemeye kafi gelir. Yeri geldiğinde ülkemizi savunmaktan her adımı atmaktan geri kalmayız.

ULAŞIM PROJELERİ
Osman Gazi Köprüsünü günde ortalama 51 bin araç kullandı. Köprünün araç garanti oranı yüzde 116'ya yani hedeflenenin çok üzerine çıktı.

Çanakkale köprüsünün günlük araç ortalaması 8 binin üzerine çıktı. Yavuz Sultan Selim köprüsüyle İstanbul trafiğinde büyük bir rahatlama oldu. 

Projelere kaşı muhalefetin yaptığımız her projeyi engellemek için yaptığı karalamayı, attığı iftiraları unutmadık. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da bir terminalini daha açıyoruz. Sabiha Gökçen Metro hattı da Ekim'de açılacak.

İstanbul Havalimanı, bu ayın ilk 22 gününde 30 bin 970 uçuşla seyahat eden toplamda 5 milyondan fazla yolcu ağırladı. İstanbul Havalimanı bu ayın ilk 22 gününde 30 bin 970 uçuşla seyahat eden toplamda 5 milyondan fazla yolcuyu ağırladı.

Çarşamba günü ülkemizin en büyük sağlık yaıtırımlarından biri olan Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışını yapıyoruz.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Çiftçilerimizin en önemli gider kalemleri arasında yer alan elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 8'e düşürmüştük. Bugün yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Bundan sonra elektrik faturaları aylık ödemek yerine hasat sonunda ödenebilecek. Geçmiş dönem elektrik borçları da 5 yıl vade ile faizsiz kapatabilecek. Hatta ana paranın da bir kısmından feragat edilecek. Amacımız gıda fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçmektir.

Aile Destk Programı'nın kapsamını genişletiyoruz. Bütçesini de 25 milyar lira ilave ile 40 milyar liraya yükseltiyoruz.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin