EYT'lilere büyük müjde. Özgür Erdursun'dan son dakika EYT açıklaması geldi! EYT düzenlemesi ekim ayında beklendiği gibi sonuçlanacak...

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun gündemde olan Türk formulünü değerlendirdi. Yaş şartının geriye çekilmesinin sorunun çözümü olmayacağını belirten Erdursun yasanın bu haliyle meclise sunulması durumunda kabul edilmeyeceğini de ekledi.

Google Haberlere Abone ol
EYT'lilere büyük müjde. Özgür Erdursun'dan son dakika EYT açıklaması geldi! EYT düzenlemesi ekim ayında beklendiği gibi sonuçlanacak...

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun uzun süredir çözüm bekleyen EYT meseli için son dakika gelişmelerini aktardı. Masada olan Türk formulü üzerinde değerlendirmelerde bulunan Erdursun sadece yaş şartının geriye çekilmesinin yeterli olmayacağının altını çizdi. İşte Erdursun'un EYT'lilere müjde gibi açıklaması:

Özgür Erdursun Türk formulü için değerlendirmesini "8 Eylül 1999’da Türkiye kademeli emeklilik sistemine geçti. Bu sistemle SSK’lılar ne zaman emekli olacaklarını biliyordu. Kadınların 20 erkeklerin 25 yıllık sigortalılık sürelerini tamamlamasına kalan süre emeklilik yaşını belirliyor. Hükümetin şu an yapmış olduğu çalışmada kadınların ve erkeklerin emekli olacağı yaşı bir miktar geri çekme şeklinde herkese aynı şekilde bir hak verme durumu var. Örneğin 56 yaşında emekli olması gereken bir erkek 51 yaşında emekli olacak." şeklinde yaptı. 

Yaş şartının geriye çekilmesinin sorunun çözümü olmayacağını belirten Erdursun yasanın bu haliyle meclise sunulması durumunda kabul edilmeyeceğini de ekledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin