EYT'den emekli olacak olanlara 1 Mayıs 2021 uyarısı. Bağ-Kur borcu olup SGK'dan emekli olacak olanlara uyarı geldi. Prim borcu olanlar nasıl emekli olacak? Özgür Erdursun Medyatava TV'ye konuştu

SGK uzmanı Özgür Erdursun, "Prim borcu olanlar nasıl emekli olacak?" sorusunun cevabını Medyatava TV'de açıkladı ve ayrıntılı bilgi verdi. "GSS prim borcu olan bir kişi emeklilik için müracatta bulunabilir" diyen Erdursun, 1 Mayıs 2021 sonrasında borcu olanlar için uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel EYT'den emekli olacak olanlara 1 Mayıs 2021 uyarısı. Bağ-Kur borcu olup SGK'dan emekli olacak olanlara uyarı geldi. Prim borcu olanlar nasıl emekli olacak? Özgür Erdursun Medyatava TV'ye konuştu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Resmi Gazete’de yayımlanarak geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi. Böylelikle EYT yasasının şartları ve kapsamı belli olurken, ‘prim borcu olanlar nasıl emekli olacak?’ sorusu gündeme geldi.

Konuyla ilgili Medyatava TV’ye açıklamalar yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun,  ‘GSS prim borcu olan bir kişi emeklilik için müracaatta  bulunabilir, GSS prim borcu emeklilik için müracaatta bulunmaya engel teşkil etmez ancak kişinin Bağkur’a borcu varsa, Bağkur’dan emekli olması önemli değil yani SGK 4A’dan da emekli olmak istediğinde Bağkur’a ödemediği 1 Mayıs 2021 sonrasında borcu varsa muhakkak borcunu kapatıp öyle emeklilik için müracaatta bulunması gerekiyor.‘ dedi.

‘Bağkur’a 1 Mayıs 2021’den önce borcu olanların borçları silindi, isteyenler bugünleri günlük 115 TL’den canlandırabilir, ihya yapabilir’ diyen Erdursun, "1 Mayıs 2021’den önce borcu silinen, güne ihtiyacı olan kişilerin kısmi bir ihya yapamayacaklarını ve Bağkur’da geçmişe dönük ihya ya da borç silme 31 Aralık 2022’ye kadar olmazsa borç silinmesini bekleyen EYT’ lilerin hayal kırıklığına uğrayacaklarını söyledi.

Bağkur’da 31Aralık 2022 ye kadar borç silinirse de, borcu olanların Ocak, Şubat ve Mart aylarının borçlarını ödedikleri takdirde başvuruda bulunabileceğini vurgulayan Erdursun; Genel Sağlık Sigortası’nda herhangi bir sorun olmadığını ancak GSS prim borcunun da otomatik silinmediğini, önümüzdeki hafta resmi gazetede GSS prim borçlarının faizlerinin silinmesi kararının yayınlanacağını duyurdu.

Haberin ayrıntıları videoda.

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin