EYT'de heyecanlandıran açıklama. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT için net konuştu: Yıl sonuna kadar çözeceğiz

Milyonlarca kişinin mağduriyet yaşadığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son zamanlardaki en net açıklama geldi. Bir televizyon kanalında konuşan Bakan Bilgin, "Emekçiler endişe etmesin, EYT dosyası masamızda. Yıl sonuna kadar EYT dosyasını çözeceğiz" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
EYT'de heyecanlandıran açıklama. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT için net konuştu: Yıl sonuna kadar çözeceğiz

EYT yasası için gözler artık bakanlıktan gelecek son dakika açıklamasında. 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşmasıyla beraber gözler şimdi Emeklilikte Yaşa Takılanlar için gelecek son dakika açıklamasına çevrildi.

Bu noktada ise "EYT yasası çıkacak mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak?" soruları yanıt arıyor. Konuyla ilgili 6 adımlı çözüm haritası daha önce gündeme gelmişti. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin'den de açıklama geldi. Peki, EYT yasası çıkacak mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İşte merak edilen tüm bu detayar...

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

24 TV'de soruları yanıtlayan Bakan Bilgin EYT konusunda net açıklamalar yaptı. "Devlet elini fazlasıyla taşın altına koydu, çalışanları enflasyona ezdirmedi" ifadelerini  kullanan Bakan Bilgin ayrıca 'Emekçiler endişe etmesinler, EYT dosyası masamızda. Yıl sonuna kadar EYT dosyasını çözeceğiz.' ifadelerini kullandı.

İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalardan satır başları:

- Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi masamızda. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz.

-  Benim acil çözmek istediğim konulardan bir tanesi de geçici işçiler sorunumuz.

- Sözleşmeli sorununu sadeleştireceğiz. Kadro haklarını vereceğiz. Bazı sözleşmelilere kamunun ihtiyacı var.

- Sorun yok mu, var. Sorun enflasyonun kendisi.

- Ümit ediyoruz 2023 önümüzü daha fazla göreceğimiz bir dönem olacak. Dünya bu küresel krizi sürdüremez. Bu kriz daha derinleşirse dünyada birçok ekonomi çöker.

- Temmuz zammıyla birlikte iki bin liradan başlayan farklar ortaya çıkacak. 3600 ile ilgili yaptığımız düzenlemelerle emekli ikramiyelerinde ciddi farklar ortaya çıkacak.

EYT'YE 6 ADIMDA ÇÖZÜM HARİTASI

2022 yılı içerisinde ele alınması beklenen EYT düzenlemesi için 6 adımlı yol haritası izlenecek:

Kapsam belirlenecek
Emeklilik şartları tespit edilecek
Mali boyutu hesaplanacak
Maaş hesabı yapılacak
Uygulama biçimi tespit edilecek
Taslak yazılıp karar alınacak

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin