EYT ve asgari ücretle ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması: EYT ile ilgili teknik çalışmalar tamamlanmak üzere. Bakan Bilgin EYT için tarih de verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, EYT yasası ile ilgili, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek "Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere." dedi. Bilgin, asgari ücretle ilgili de açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
EYT ve asgari ücretle ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması: EYT ile ilgili teknik çalışmalar tamamlanmak üzere. Bakan Bilgin EYT için tarih de verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun işçi, işveren ve devletin eşit katılımıyla yapılan bir süreç olduğunu hatırlattı.

 Salı günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını söyledi.

Toplantıda asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacaklarını ifade eden Bilgin, "Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler" dedi.

Bu süreç tamamlandığı zaman komisyonun bir karar verdiğini ifade eden Bilgin, şöyle konuştu:

"O komisyonda eğer bir işçi ve işveren arasında rakamlarda farklılık olursa, uzlaşma durumu ortaya çıkmazsa oraya biz müdahale ederiz. Onları uzlaştırmaya çalışırız. Nerde uzlaştırırız, emekçilerimizin rahat nefes alacağı seviyeden işverenlerimizin de ödeyebilecekleri rakamdan. İşverenlerimizi biraz zorlarız, ödeyebilecekleri rakama getiririz ama işçilerimizin mutlaka refahına katkı yapacak rahat nefes almalarını sağlayacak bir oran. Onu biz belirlemiyoruz."

"EYT'de bazı teknik sorunlar var, o sorunlar çözülüyor"

Bilgin, 3600 Ek Gösterge sorununu çözdüklerini ve ocak ayından itibaren uygulamaya geçeceğini hatırlattı.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna değinen Bilgin, düzenlemenin teknik olarak tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Bilgin "Dijital ortama taşınmamış dosyalar var, bir yerde çalışmış oradan ayrılmış, ara vermiş ya da vermemiş gibi birçok sorun var. Bütün bu bilgilerin ve verilerin ortaya çıkmasından sonra toplu değerlendirmesini yapacağız" diye konuştu.

İstihdam yaratacak ve yeni iş imkanları meydana getirecek her türlü çabaları desteklediklerini anlatan Bilgin, istihdam yaratacak kabiliyette işler yapan belediye şirketlerini de destekleyeceklerini söyledi.

Bilgin, emeklilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, "Emeklilerimizle ilgili her yıl aralık ayında çalışmamızı tamamlıyoruz. Enflasyona onları da mağdur etmeyecek, enflasyonun negatif etkisini ortadan kaldıracak düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız. Onu da açıklayacağız." dedi.

AK Parti'nin uzun iktidar döneminin Türkiye'ye çok şey kattığına işaret eden Bilgin, Türkiye'nin her yerinde büyük projeler hayata geçirildiğini aktardı.

'Milletin iradesi güçlendikçe Türkiye güçleniyor'

Türkiye'nin bu sene dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden birisi olduğunu anlatan Bilgin, dünya siyasetinde Türkiye'nin merkezi konum aldığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

Bilgin, bu gelişmelerden rahatsız olanlar bulunduğunu söyleyerek, "Türkiye'yi kendi coğrafyasında etkisiz hale getirmek isteyenler, Akdeniz'den uzaklaştırmak isteyenler, Lİbya'da, Suriye'de, Irak'ta, Kafkaslarda işin ne diyenler var. Türkiye barışı kuran ve inşa eden bir ülke.." ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, partililerle buluşmasının ardından beraberindekilerle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Vali Okay Memiş'i makamlarında ziyaret edip bir süre görüştü.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin