EYT maaşları için canlı yayında açıklama geldi. EYT emeklilerinin tamamının maaşları ne zaman yatacak sorusunun cevabı verildi. Staj bekleyenleri üzen açıklama: Ortada mağduriyet yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu. Mart ayında başvuru yapmalarına rağmen maaşları ödenmeyen binlerce EYT'linin maaş alacağı tarihi açıklayan Bakan Bilgin, staj bekleyenleri ise üzecek bir açıklama yaptı: Ortada bir mağduriyet yok

Google Haberlere Abone ol
EYT maaşları için canlı yayında açıklama geldi. EYT emeklilerinin tamamının maaşları ne zaman yatacak sorusunun cevabı verildi. Staj bekleyenleri üzen açıklama: Ortada mağduriyet yok

Haberler
 Türkiye Haberleri
 Son Dakika Haberi: Bakan Bilgin Ntv'de Açıkladı: Bu Ay Sonuna Kadar Tüm Eyt'lilerin Maaşı Bağlanacak
SON DAKİKA HABERİ: Bakan Bilgin NTV'de açıkladı: Bu ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak
SON DAKİKA HABERİ: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV canlı yayınında, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la (EYT) ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Bakan Bilgin, "1 milyon EYT'liye maaşları bağlandı. Bu ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak." dedi. Bakan, aynı zamanda tüm EYT'lilerin birikmiş maaşları ile bayram ikramiyelerinin de hesaplara yatacağını söyledi. Bakan, 3600 ek gösterge konusunda ise "Eksik kalan kesimler de hakkını alacak." ifadesini kullandı.
Haberler 12.05.2023 - 02:17


Abone ol 
Paylaş



ntv.com.tr'yi Google News'te takip edin
Haberi Görüntüle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında hem seçimlere hem de gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mart ayında emeklilik dilekçesini veren ancak 3 ay geçmesine rağmen maaşları bağlanmayan EYT emeklileri için müjdeli haberi veren Bakan Bilgin, "Ay sonuna kadar bütün EYT'lilere maaş bağlanacak" ifadelerini kullandı. EYT'den yararlanmak için staj sürelerinin sisteme dahil edilmesini bekleyenlere ise kötü haber geldi. Bakan Bilgin konuyla ilgili soruya "Ortada bir mağduriyet yok" cevabını verdi.

Canlı yayında konuşan Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

MUHARREM İNCE: "Kirli bir operasyon yapılması kabul edilemez. Operasyonun adresi Pensilvanya gibi gözüküyor.

İKİNCİ TURA KALACAK MI? Cumhurbaşkanımız ilk turda seçimi kazanacak. Farklı sonuç gösteren anketler yapay anketler onlar da kaset operasyonu gibi yapılmış anketler. Onların içinde de FETÖ'cüler var.

EYT MAAŞLARI: Toplam başvuru sayısı 1,7 milyonu geçti. 1 milyon EYT'liye maaşları bağlandı. Bu ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak. Tüm EYT'lilerin birikmiş maaşları bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak.

STAJ VE ÇIRAK MAĞDURİYETİ: Burada bir mağduriyet söz konusu değil. Staj bir eğitimdir. Eğitimin bir parçasıdır. Sadace orada çıraklık eğitimini ayırmak lazım. Onun dışındaki stajyerler mağdur değildir. İş akdiyle bir yere girmemişlerdir. Primini ödeyecek bir işveren yok ortada. 

EN DÜŞÜK MAAŞ: En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Refah payı ile birlikte en düşükten yukarıya doğru bir düzenleme yapacağız.

EMEKLİLERE ZAM TEMMUZDA: Temmuz ayında 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlara uygulanacak zam oranı maaşa göre belirlenecek. Aşağıdan yukarıya doğru bir artış yapacağız. Rahat edecekleri bir düzenleme yapacağız. 7 bin 500 ila 10 bin lira arasında yukarıya dogru bir yansıtma olacak. 7 bin 500 liranın üzerinde maaşı olan emeklilerimiz rahat edecekleri bir düzenlemeyle karşılaşacaklar.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR? Asgari ücreti Temmuz ayında değerlendireceğiz. Amacımız reel ücret kaybını değerlendirerek, fiyat artışlarını dikkate alarak asgari ücreti belli bir düzeyde tutmak."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin