EYT ile ilgili yeni gelişme. EYT erteleniyor mu? Özgür Erdursun canlı yayında açıkladı ve Emeklilik'te Yaşa Takılanlar için tarih verdi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında EYT düzenlemesinin erteleneceği yönünde haberler çıktı. İşte bununla ilgili merak edilen soruya cevabı SGK uzmanı Özgür Erdursun verdi. tv100 yayınına bağlanan Erdursun "EYT erteleniyor mu?" sorusunu cevapladı ve yeni tarihi duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
EYT ile ilgili yeni gelişme. EYT erteleniyor mu? Özgür Erdursun canlı yayında açıkladı ve Emeklilik'te Yaşa Takılanlar için tarih verdi

SGK uzmanı ve tv100.com yazarı Özgür Erdursun, tv100'de 10'dan 12'ye programında Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtladı ve EYT ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

EYT düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmiş ve TBMM'ye havale edilmişti. TBMM'de 7 Şubat'ta görüşülmesi bekleniyordu ancak Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında TBMM deprem tatiline girdi ve Meclis'te görüşülmesi beklenen düzenlemeler de ileri bir tarihe ertelendi.

Son açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi,

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat’a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

AK Partili Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.

AK Parti’de yapılan toplantılarda, bazı kurmaylar EYT’nin ertelenmesi konusunda önerilerde bulunurken, bazı kurmayların bundan artık geri dönülemeyeceğini ifade ettiği öğrenildi. 28 Şubat’ta açılması planlanan TBMM Genel Kurul çalışmalarına ilk olarak Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu teklifi, yapılandırma ve ardından EYT düzenlemesinin görüşülerek başlanması planlanıyor.

EYT ertelendi mi sorusuna canlı yayında cevap verdi

EYT'lilerin merak ettiği 'EYT düzenlemesi deprem nedeniyle ertelenecek mi?" sorusunun cevabını ise Özgür Erdursun canlı yayında açıkladı. 

Deprem nedeniyle görüşülmesi geciken EYT ile ilgili önemli açıklamalar yapan Özgür Erdursun bununla ilgili olarak şöyle konuştu:

EYT'lilerin bir maaşı daha gitti. Ama böyle afetler olmasın, hiç kimse canını kaybetmesiydi de EYT'liler bir maaşından ya da 10 maaşından olsaydı. Önemli olan bir canın bile orada hayatını kaybetmemesiydi. EYT'liler şu anda beklenti içinde ama o bölgede de on binlerce EYT'li var. Birinci öncelik o kişilerin hemen emekli aylıklarına kavuşturulması gerekiyor. Ama ayrım olmayacak onu söyleyeyim. TBMM açıldığında tüm EYT'liler tüm haklarından faydalanacaklar. AK Partili yetkililer, kurmaylar, basına sızan görüşmeler EYT konusunda ayrıca bir erteme olmayacak, mart ayında EYT'liler emekli olmak için müracatta bulunacaklar. EYT'liler müracatta bulunmazlarsa kimse o kişileri zorla emekli etmez. EYT'den emekli olacakların büyük bir kısmı da zaten emekli maaşlarının bir kısmını depremzedelere bağışlayacak bunu da biliyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin