Eypio: Rapçilerden başka kimse bir şey söylemiyor

Son dönemlerde rap müzikte Ezhel ile birlikte en çok konuşulan isim olan Eypio, "Şu dönemde rapçilerden başka kimse bir şey söyleyemiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Eypio: Rapçilerden başka kimse bir şey söylemiyor

Ezhel’in tutuklanması dünyanın dört bir yanından tepki görmeye devam ediyor. Tutuklama süreci olmasaydı da son dönemin müzik dünyasında en çok konuşulan isimlerinden birisiydi Ezhel… Eypio ile birlikte Türkçe rap alanında yeni bir dönemin mimarı oldular. Eypio’nun ‘Günah Benim’ ile başlayan serüveni, ‘Gömün Beni Çukura’ ile sürüyor. Tabii, arada birçok başarılı eser de var.



Gazete Duvar’dan Işıl Çalışkan’a konuşan Eypio, hikayesinin 5 yıla dayandığını söyledi. Asıl ismimin Abdurrahim olduğunu, kendisini de Apo diye çağırdıklarını anlatan ünlü rapçi, “Hollanda'da müzik yaparken yabancı bir grup vardı. ‘İsminiz nasıl telaffuz ediliyor Eypio gibi mi?' diye soruyorlardı. Eypio hoşuma gitmişti. Sonra da zaten Eypio'yu kullanmaya başladım ve beş yıldır böyle” dedi.



Şöhrete kavuştuktan sonra çok iyi müzisyenlerle tanıştığını anlatan Eypio, “Emeğimin boşuna olmadığını görmek benim için en büyük kazanç oldu. Boşa kürek çekiyormuş duygusu her şeyden önce yorucu bir şeydi” açıklamasını yaptı.



‘RAP BİR ŞEYLER ANLATMAK ÜZERİNE KURULU’



“Hızlı rap iyidir” anlayışıyla ilgili de konuşan Eypio, şöyle dedi:



“Hızlı rap iyidir’ yanlış bir düşünceydi ama ilk dönem çıkan rapler böyle olduğu için ikinci ve üçüncü kuşak rapçiler de buna meyletti. Aslında rap'in ana temasından uzak bir bakış açısı bu. Çünkü rap bir şey anlatmak üzerine kurulu bir müzik türü. Çok hızlı olup anlaşılmayınca bir kopukluk oluyor. İnsanların kafasında bir ışık, gülümseme, düşündürme bırakmak için anlaşılması gerekir.”



‘SANAT CAMİASININ BELLİ BİR KESİMİ KUŞATMA ALTINDA’



“Şu dönemde rapçilerden başka kimse bir şey söyleyemiyor” ifadelerini kullanan Eypio, henüz Ezhel tutuklanmadan önce verdiği röportajda, sanki bugüne dair de hislerini paylaştı: “Sanat camiasının belli bir kesimi kuşatma altında. Rapçiler onların basıncını alıyor. Çünkü rapçiler mahallenin serserisi ve ne dese olur durumu var. Bundan on yıl önce 15 yaşında rap dinleyen çocuk şimdi 25 yaşında. Alım gücü var. Z kuşağı artık rapi biliyor. Bunların etkisi var.”



Dünyanın geleceğinden endişelendiğini açıklayan ünlü isim, “Türkiye'de çok büyük bir kutuplaşma var. Bunun kimseye bir faydası yok. Bu kutuplaşma derinleştikçe insan korkuyor” açıklamasını yaptı.


Etiketler Eypio ezhel rapçiler
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin