Eylemde 30 hafta

Bashar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, “Kocamdan bilgi almak istiyorum tek istediğim bu” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Eylemde 30 hafta

Suriye'de kaybolan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için gazeteciler ve ailesi eylem yaptı. Bashar Kadumi eşi Arzu Kadumi, “Ben artık kocamdan bir bilgi almak istiyorum tek istediğim bu” dedi.



Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 112 gündür kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, “112. gün ve 30 haftadan sonra artık hiç bir şey söylemek istemiyorum. Söylenecek her şeyi söyledik. Görüşeceğimiz herkes ile görüştük. Başarın hakkında hiçbir bilgiye sahip olmamamız çok anlamsız. Başar hala yok. Ben artık kocamdan bir bilgi almak istiyorum tek isteğim bu” ifadelerini kullandı.

"Suriye, Bashar’ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, bir süre Suriye Konsolosluğu binasının girişinde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.



Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye’nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi’den ise, o günden beri haber alınamıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin