Express'in Gezi Direnişi özel sayısı 3. baskıyı yaptı

20. yılına ayak basmaya hazırlanan Express dergisinin Gezi sayısının tirajı 15 bine koşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Express'in Gezi Direnişi özel sayısı 3. baskıyı yaptı

Ocak 1994'ten bu yana önce haftalık, uzun süredir aylık yayınlanan, bağımsız ve sol çizgisiyle bilinen Express dergisi, Haziran-Temmuz sayısının tamamını Gezi Direnişi'ne ayırdı. Express'in 156. sayısı, Gezi'den hatırda kalan fotoğrafların bir kolajını kapağa taşıyor.



çArşı'dan LGBT Blok'a, Anti-kapitalist Müslümanlar'dan feministlere, Plaza Eylem Platformu'ndan İMECE-Toplumun Şehircilik Hareketi'ne, sendika temsilcilerinden eylemlere katılan sivillere, Gezi Direnişi'nin çeşitli bileşenleriyle söyleşilerin yer aldığı Express özel sayısının sayfaları, fotoğrafların yanında, Beyoğlu duvarlarını kaplayan yazı ve grafitilerle, Twitter mesajlarıyla da süslenmiş. Dergide "Her yer Taksim her yer direniş" sloganıyla Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan eylemlerden izlenimler de derlenmiş. Dergiye katkıda bulunan isimlerden biri, "Bildiğimiz siyasetin sonu" başlıklı yazısıyla BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder.



Meram yazısında Gezi Direnişi'ni Kramp'tan, Pink Floyd'dan şarkılarla, Nâzım Hikmet'in, Turgut Uyar'ın dizeleriyle selamlayan Express'in Gezi Direnişi özel sayısı bayilerde ve belli başlı kitabevlerinde bulunabiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin