Evrensel'den Bülent Arınç'a 'karikatürlü' cevap!

Canlı yayında eleştirilen Evrensel ve Özgür Gündem Arınç'a ne cevap verdi?

Google Haberlere Abone ol
Evrensel'den Bülent Arınç'a 'karikatürlü' cevap!

Başbakan Yardımcısı ve geçici hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın katıldığı televizyon programında hedef gösterdiği Özgür Gündem ve Evrensel gazeteleri, Arınç'a tepkilerini ilk sayfalarına taşıdı.



Evrensel, gazeteci düşmanı Arınç başlıklı bir karikatür yayınlarken, internet sitesine erişim yasağı getirilen Özgür Gündem gazetesi de 'Özgür Basın Susmaz' başlıklı bir yazıyla çıktı.



Bülent Arınç, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında " Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel'in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete.. bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar" demişti.



İşte, Evrensel'in 'Bülent Arınç' karikatürü



Evrensel'den Bülent Arınç'a 'karikatürlü' cevap!



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Evrensel ayrıca şu yazıyı kaleme aldı:



....



Ve sansürün kaldırılmasının 107. yıl dönümünde Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Evrensel ve Özgür Gündem’i şu sözlerle hedef gösterdi: “Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel’in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete.. bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar.”



Dünyanın kaç ülkesinde, “gazeteciler ve basın bayramı” olarak kutlanan bir günde hükümet sözcüleri böyle bir açıklama yaparlar? Bu da bir başka ‘özgül ağırlık’ sorunudur!



Arınç’ı o dosyasında ne varsa açıklamaya çağırıyoruz.



Evrensel, ilk günden beri Türkiye işçi sınıfının ve halklarının ihtiyaç duyduğu gerçekleri yazmak için bedel ödemeyi hep göze aldı. Bunun onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ



Özgür Gündem şu sürmanşetle çıktı:



Evrensel'den Bülent Arınç'a 'karikatürlü' cevap! - Resim : 2



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin