Evlilik kredisi ne kadar, kaç TL? Evlilik kredisi nasıl alınır, nereye başvuru yapılır, başvuru şartları neler. İşte vade sayısı ve geri ödeme tutarı!

Evlilik kredisi müjdesi yeni evleneceklerin gündeminde yer aldı. Ankara'da AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenenlere verilecek evlilik kredisi paketinin detaylarını aktardı. 150 bin TL faizsiz kredi fırsatından yeni evlenecekler yararlanabilecek. Peki evlilik kredisi ne kadar, kaç TL? Evlilik kredisi nasıl alınır, nereye başvuru yapılır, başvuru şartları neler? 

Google Haberlere Abone ol
Evlilik kredisi ne kadar, kaç TL? Evlilik kredisi nasıl alınır, nereye başvuru yapılır, başvuru şartları neler. İşte vade sayısı ve geri ödeme tutarı!

Evlilik kredisi ile yeni evleneceklere ev düzme konusunda kolaylık sağlanması hedefleniyor.  Evlilik kredisini kimler alabilir, başvuru şartları neler, nereye ve nasıl başvuru yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçim vaatlerinden biri de evlilik kredisi oldu. Yeni evleneceklere maddi açıdan kolaylık sağlamak için uygulamaya konması beklenen evlilik kredisinin detayları araştırılıyor. Faizsiz olarak verilecek 150 bin TL'lik kredi 2 yıl geri ödemesiz olacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları... 

EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ NE KADAR?

Evlilik kredisinin geri ödeme tutarı 3 bin 125 TL olacak.

EVLİLİK KREDİSİ NASIL ALINIR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi yeni evlenecek çiftlere verilecek. Evlilik kredisi başvurularıyla ilgili detayların ilerleyen zamanlarda açıklanması bekleniyor.

CEP TELEFONLARINDA VERGİ MUAFİYETİ

Yükseköğrenimdeki gençlere cep telefonu ve bilgisayar alışverişlerinde tek seferlik olmak üzere vergi muafiyeti sağlanacak. Bunun yanı sıra 10 GB ücretsiz internet verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA!

Evlilik kredisine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." dedi.

Aile Koruma Kalkanı Programının detaylarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarına göre;

  • Her ailede özellikle gençler olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,
  • Ev hanımlarının emekliliğinde destek sağlanacak,
  • Yeni evlilikler ise krediler ve sağlanan kolaylıklarla teşvik edilecek. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesinde şu ifadeler yer aldı:

  • Gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz.
  • Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız.
  • Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız. Ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.
  • Sosyal yardımlarımızı, yoksul insanlarımıza destek vermenin ötesinde, insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracağız.
  • Sahip olduğumuz kültür-sanat değerlerimizin, her alanda işlenmesini sağlayacak mekanizmalar kurarak, ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde harekete geçireceğiz.
  • Ekonomimizi; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceğiz.
  • Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız.
  • Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanlarımızın ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artırarak, refah düzeylerini yükselteceğiz.
  • Turizmde 90 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefiyle yatırımı ve tanıtımı hızlandıracağız.
  • Ülkemizi 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine ulaştırmaya yönelik hedefimize ulaşana kadar yatırıma, üretime, ihracata yükleneceğiz.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin