Evlilik birliği, ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir düzenlemesi getiriliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ canlı yayında açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Aile adımı ile ilgili "Anayasada ne değiştirmek istiyorsunuz?" sorusuna Bozdağ net yanıt verdi: ""Ailenin toplumun temeli olduğu vurgulanmakta, evlilik birliğinin ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle açık bir şekilde vurgulanmaktadır."

Google Haberlere Abone ol
Evlilik birliği, ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir düzenlemesi getiriliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ canlı yayında açıkladı

"Ailenin toplumun temeli olduğu vurgulanmakta, evlilik birliğinin ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle açık bir şekilde vurgulanmaktadır"

TRT Haber ekranlarında açıklamalar yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme dair sorulara önemli yanıtlar verdi. Anayasa'da yapılması planlanan aile ile ilgili bölümle görüşü sorulan Bakan Bozdağ, "Anayasada ne değiştirmek istiyorsunuz?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULACAK

"Geçen hafta Cumhur İttifakı Meclis grubu Anayasanın 24. maddesine 2 fıkra ekleyen, 41. maddedsini 1. fıkrasını belirleyen değişiklikleri imzaya açtı. Milletvekillerimiz de bu imzaya destek verecekler. Teklif, yarın veya bir gün Meclis Başkanlığı'na sunulacak. 

Daha önce yaşanılan sıkıntılar tekrar yaşanmasın, acı tecrübeler tekrar etmesin diye öngörülen bir düzenleme. Teklife temel hak ve özgürlüklere anayasal güvence geliyor. Vatandaşlarımızın yaşam tarzlarını da teminat altına almaktadır. Teklifle din ve vicdan hürriyeti teminat altına alınacak. Vatandaşlarımızın yaşam tarzlarını da teminat altına almaktadır. Sadece temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasında değil, kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerinden de yararlanılmasının sağlanılması konusunda ayrımcılıklardan dolayı vatandaşlarımıza bir güvence getiriyor. Her alanda vatandaşlarımızı eşit gören uygulamalar sağlanacak. Tam olarak anayasal eşitlik getirmektedir. Ailenin toplumun temeli olduğu vurgulanmakta, evlilik birliğinin ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle açık bir şekilde vurgulanmaktadır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin