Evli erkekleri yıkacak haber geldi. Çok üzülecekler! Testosteron seviyeleri bekarlara göre oldukça düşük

Evli erkeklerle ilgili sonuçları oldukça çarpıcı bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonucu evli erkekleri üzecek cinsten: testosteron seviyeleri bekarlara göre düşük kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Evli erkekleri yıkacak haber geldi. Çok üzülecekler! Testosteron seviyeleri bekarlara göre oldukça düşük

Avustralya’da yapılan bir araştırma, evli erkeklerin testosteron seviyelerinin bekar erkeklere göre çok daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

Western Australia Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, evli erkeklerin ya da istikrarlı bir ilişki içinde olan erkeklerin testosteron seviyelerinin bekar erkeklere göre daha düşük olduğu belirlendi.

Araştırmayı yürüten bilim insanı Dr. Bu Yeap, “Bunun sebeplerinden biri ailesi olan evli erkeklerin daha çok stres altında olması olabilir ve bu da daha düşük testosteron seviyelerine sebebiyet verebilir. Bunun daha derinlemesine incelenmesi gerekiyor” dedi.

Araştırmada 25 binden fazla erkeğin sağlık verileri ve testosteron seviyeleri mercek altına alındı. Araştırmaya katılanların büyük çoğunluğu orta yaşlı ya da yaşlı erkeklerden seçilirken, evde çocuk olması ve aile yaşantısı gibi faktörler de incelendi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin