Evinizde bilmediğiniz bir servet olabilir! Elektronik atıklardan evde altın üretmek mümkün mü?

Antalya’da iki kişi evlerinde kendi imkanlarıyla altın elde ettiklerini öne sürdü. Evlerinde bulunan elektronik atıklardan gümüş, altın, paladyum ve bakır elde ettiklerini iddia eden ikili, “Herkes evinde 1 günde 1 gram altın yapabilir.” Açıklamasında bulundu. Bu haberden sonra ise evde gerçekten altın yapılıp yapılamayacağı da merak konusu oldu. Peki, evde altın üretmek mümkün mü?

Google Haberlere Abone ol
Evinizde bilmediğiniz bir servet olabilir! Elektronik atıklardan evde altın üretmek mümkün mü?

Antalya’da yaşayan Cemil Şahin ve Haluk Arlı, evde kendi imkanlarıyla altın elde ettiklerini iddia etti. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan iki kişi, bunun için özellikle patatesi kullandıklarını çünkü altının patatese yapışmadığını ifade etti. Peki, elektronik atıklar kullanılarak evde altın üretilebilir mi?

Evinizde bilmediğiniz bir servet olabilir! Elektronik atıklardan evde altın üretmek mümkün mü?

Antalya’da yaşayan ve özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Cemil Şahin ve Haluk Arlı, 4 yıl önce internette araştırma yaptıkları esnada elektronik atıklardan altın, gümüş, paladyum ve bakır elde edilebileceğini öğrendiklerini ifade etti.

ÇÖPLERDEN ÇIKARIYORLAR

Elektronik atıkları çöplerden ve hurdacılardan temin ettiklerini söyleyen Haluk Arlı, belli formüllerle elektronik atıklardan altın, gümüş, paladyum ve bakır elde ettiklerini aktardı.

Arlı, “Ürünlerin kendine göre sistemleri var. Önce bakır ve gümüşünü alıyoruz. Farklı formüller kullanarak sıvı haline getiriyoruz. Sıvıda bakır ve gümüşü ayırdıktan sonra altını çökertip toz ya da kırmızı toprak haline getiriyoruz. Kırmızı toprağı patatesin içinde eriterek, 24 ayar saf altın elde ediyoruz” dedi.

 Evinizde bilmediğiniz bir servet olabilir! Elektronik atıklardan evde altın üretmek mümkün mü? - Resim : 2

Arlı, “Hafıza kartları üzerinde bulunan altın kaplamadan, altın elde ediyoruz. Bunlar saf 24 ayar altın kaplama ürünler. Evdeki atık elektronik eşyaları çöpe atacağımıza bunları evde kullanılan temizlik ürünleriyle işleyerek kendi madenimizi oluşturuyoruz. Bunları yakarak ya da evde kullanılan çamaşır suyu gibi temizlik ürünleriyle eriterek saf altın haline getiriyoruz. En iyi iletken olduğu için bütün elektronik cihazlarda altın, gümüş, paladyum ve bakır kullanılmıştır.” İfadelerini kullandı.

1 GÜNDE 1 GRAM ALTIN YAPMAK MÜMKÜN

Evinizde bilmediğiniz bir servet olabilir! Elektronik atıklardan evde altın üretmek mümkün mü? - Resim : 3

Elektronik atıklardan altın elde edilmesinin yaygınlaşmasını amaçladıklarını anlatan Cemil Şahin, “Herkes evinde 1 günde 1 gram altın yapabilir. Avrupalı yapabiliyorsa biz neden yapmayalım, dedik ve başardık. Altını patatesten çıkarıyoruz. Çünkü patatese altın yapışmıyor” dedi.

Etiketler altın gümüş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin