Eve Dönüş oyuncusu Tardu Flordun hakkında çıkan 'sette hakaret' iddiasına açıklama geldi!

Oyuncu hakkında çıkan iddiaya ilişkin, Sinema Televizyon Sendikası bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Eve Dönüş oyuncusu Tardu Flordun hakkında çıkan 'sette hakaret' iddiasına açıklama geldi!

Eve dönüş dizisinde rol alan Tardu Flordun iddialara göre, dizi setinde çalışan sanat asistanına ağza alınmayacak küfürler savurdu. Basında çıkan bu iddiaları araştıran Sinema Televizyon Sendikası bir açıklama yaptı. İddialar şu şekildeydi: Ekip 18:30 Kanlıcada'ki ana mekandaydı. Rol gereği alkol içmesi gereken oyuncu, sanat ekibinin hazırladığı alkolü dökerek bardağına gerçek içki koydu. Olaydan haberi olmayan ve sete yeni başlayan asistan, içinde alkol olan bardağı almak isteyince kıyamet koptu.



Tardu Flordun set çalışanına küfürler yağdırdı. Ağlayan sanat asistanını teselli etmek ise ekip arkadaşlarına düştü. Sözlü şiddete maruz kaldığı öne sürülen sanat asistanını kovdurmakla tehdit ettiği iddia edilen Tardu Flordun, henüz bir açıklama yapmadı.



Açıklamada şunlara yer verildi:



Yapım Atölyesi’nin yapımcılığını üstlendiği, Kartal Çidamlı’nın yönetmenliğini yaptığı ‘’Eve Dönüş‘’ dizi setinde yaşanan olaylar hakkında kamuoyuna açıklamamızdır:



“Eve Dönüş” dizi setinde sosyal medyaya yansıyan elim olaylar farklı boyutlarıyla araştırılmış ve alınan beyanlar doğrultusunda, ne yazık ki oyuncu Tardu Flordun’un hakaret etmesi olaylarının doğru olduğu anlaşılmıştır.



Sinema-Tv Sendikası olarak sadece sözü geçen dizi setinde değil, daha pek çok sette kamera önü veya kamera arkası çalışanlarının, bu ve benzeri olayları yaşadığına tanık oluyor ve şikayet alıyoruz.



Yaşanan tüm bu ve benzeri olayların nedeninin iş yetiştirme kaygısıyla insanlık dışı ve yasalara aykırı çalışma koşullarında, sürekli işsizleştirme, “sektörden sürülme” tehdidi ile uzun, düzensiz ve sağlıksız çalışma ortamlarının sonucunda tüm set emekçilerinin fiziki ve psikolojik sağlık durumlarını zorlayan ve ortak çalışma nezaketini ortadan kaldıran bir çalışma biçimi sorunu olduğunu biliyoruz.



Fakat ne sebeple olursa olsun setlerde ortak çalışma ahlakını bozacak nezaketsiz, insan onurunu zedeleyen, ayırımcı dil kullanan, mobbing ve benzeri bezdirici, küçük düşürücü hiçbir davranışın sergilenmesi kabul edilemez!



Sinema Televizyon Sendikası’nda örgütlü sektör çalışanları olarak ,aynı gemide aynı işin farklı ucundan tutan çalışanlar olduğumuzun bilincindeyiz. Haklarımızı elde edebilmek adına birbirimize karşı değil, aksine var olan gayri insani ve hukuksuz sisteme karşı hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.



Setlerde bu olayların yaşanmasında, tüm tarafların üzerine düşen sorumluluklar olduğunu hatırlatmak isteriz. Mesleğimizin icrasında kaçınılmaz bir zorunluluk olan hiyerarşik yapılanmanın, bireyler arasında kötü davranış mazereti olarak kullanılmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Böyle olayların tekrarlanmaması için tüm set emekçilerinin gereken dayanışmayı ve ortak üretimin gerektirdiği sevgi, saygı ve nezaketi göstereceğine inanıyoruz.



Sinema Televizyon Sendikası olarak yapım şirketlerini de yasalarla düzenlenen haklarımızı uygulamaya, setlerde yaşanan bu olaylar karşısında sorumluluk almaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz.



Artık “kol kırılır yen içinde kalır” anlayışının geçerli olmayacağı, hukukun üstünlüğünün tartışılmayacağı, birlikte dayanışmayı güçlendireceğimiz, yaşanan her olumsuz olayın takipçisi olacağımız ve haklarımızı sonuna kadar korumaya devam edeceğimiz, emeğe saygının başat olduğu çalışma ortamlarını yaratmak için hep birlikteyiz.



DAHA ÖNCE DE ŞİDDET OLAYLARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ



Ünlü oyuncunun hakkında çıkan bu haber daha öncede onu bu tür konularda gündeme getiren olayları anımsattı. Geçtiğimiz zamanlarda sevgilisi Arzu Yanardağ'ın burnunu ısırdığı, yine başka bir sevgilisi Canan Ergüder'i evire çevire dövdüğü ve bir kadını bıçakladığı haberleriyle de gündeme gelmişti. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin