Evden satış yapanlara vergi muafiyeti mi var. e-Ticaret yapanlar vergi ödemeyecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan satıcılara müjde

Evden satış yapanlara müjdeli haber geldi. Bursa'da önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaftan ticari araç yenilemelerinde ÖTV alınmayacağını belirtti. Bununla birlikte internetten satış yapanlara vergi muafiyeti konusuna da değindi. Peki evden satış yapanlara vergi muafiyeti mi var? e-Ticaret yapanlar vergi ödemeyecek mi? İşte konunun detayları.

Google Haberlere Abone ol
Evden satış yapanlara vergi muafiyeti mi var. e-Ticaret yapanlar vergi ödemeyecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan satıcılara müjde

Ticari araç sahipleri ve evden satış yapan kişileri ilgilendiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesinde müjde verdi. 

Ticari araçlarda ÖTV alınmayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" dedi.

Peki evden satış yapanlara vergi muafiyeti mi var? e-Ticaret yapanlar vergi ödemeyecek mi? 

E-TİCARET YAPANLAR VERGİ ÖDEMEYECEK Mİ?

Esnafa yeni bir müjde açıklayan Erdoğan, "Esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptıştık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin