Evde Yok Chicago Film Festivali'nde!

M. Emir Eren'in yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın'ın, ortak yapımcılığını Ceren Moray’ın üstlendiği kısa metrajlı film Evde Yok / As If I Never Existed, Kuzey Amerika prömiyerini ABD'nin köklü ve prestijli film festivallerinden Chicago Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Evde Yok Chicago Film Festivali'nde!

Başrollerinde Nihan Aker ve Emre Yetim'in yer aldığı, baskı altındaki genç bir kadının gerilimli öyküsüne odaklanan Evde Yok, bu yıl 57'nci kez düzenlenen festivalin Uluslararası Kısa Film Yarışması Bölümü’nde – Unexpected Terrors (After Dark) seçkisi içerisinde yer alacak.

Bu bölüm, Oscar Ödülleri olarak da bilinen, Akademi Ödülleri'ni dağıtan Academy of Motion Picture Arts and Siences'ın da radarında yer alıyor. Bu bölümde yarışıp ödül kazanan filmler, daha sonra Akademi tarafından En İyi Uluslararası Kısa Film dalında verilen Oscar ödülü için izlenen filmler arasına girmeye hak kazanıyor.

1964 yılından bu yana aralıksız düzenlenen, Steven Spielberg, François Truffaut, Robert Altman, Jodie Foster, Krzysztof Kieślowski, Aki Karusmaki, Asghar Farhadi gibi isimleri ağırlayan Chicago Film Festivali'nin resmi seçkisinde bu yıl Celine Sciamma'nın Petite Maman, Jane Campion imzalı The Power of the Dog, Joachim Trier'in The Worst Person in the World, Ryusuke Hamaguchi’nin Drive My Car gibi filmleri de yer alıyor.

Filmin Künyesi

Evde Yok As If I Never Existed  TÜRKİYE TURKEY 2020 / Renkli Colour / 14' / Türkçe; İngilizce altyazılı Turkish; English s.t.

Yönetmen / Director: Murat Emir Eren Senaryo

Screenplay: Murat Emir Eren

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Deniz Eyüboğlu

Kurgu / Editing: Yasemin Akıncı

Müzik / Music: Ekin Fil Oyuncular

Cast: Nihan Aker, Emre Yetim

Yapımcı / Producer: Dilek Aydın

Yapım Şirketi / Production Company: Heimatlos Films

Dünya Hakları / World Sales: Heimatlos FilmsEvli bir genç kadın, hayatı onun için yaşanmaz hale getiren kaygıya son vermek için kendisine ait bütün izleri silip evini terk etmeye karar verir, ancak bir türlü evini terk edemez. O, evden ayrılmaya çalıştıkça ev ona daha da tutunur. Kadın o gün anlar ki yaşadığımız ev de zihnimizdeki ev kadar tekinsizdir. Etrafımız hayaletlerle doludur ve onlar her an bizimledir.

Etiketler evde yok
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin