Evde pratik trileçe yapmanın formülü bulundu. Bu tarif sayesinde bir daha dışarıdan almayacaksınız. Trileçe evde nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik trileçe yapmanın formülü bulundu. Bu tarif yeni gözdeniz olacak. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Evde pratik trileçe yapmanın formülü bulundu. Bu tarif sayesinde bir daha dışarıdan almayacaksınız. Trileçe evde nasıl yapılır?


Malzemeler;

5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

3,5 su bardağı süt (700 ml)
3 yemek kaşığı toz şeker
200 ml sıvı krema

Karamel sosu için;

1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
200 ml sıvı krema

Üzeri için;

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Yapılışı;

Trileçe için ilk olarak kekini hazırlayarak başlayacağız. Keki için uygun bir çırpma kabına 5 tane yumurta ve 1 su bardağından bir parmak kadar eksik toz şekeri alalım.

Şeker ve yumurta köpük köpük oluncaya dek güzelce çırpalım. Akabinde içerisine  1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ekleyerek malzemeleri spatulayla güzelce karıştıralım.

Bu noktada kek hamuru hazır hale geliyor. Pişireceğiniz borcamın içerisine yağlı kağıdı serelim ve kek hamurunu alarak pişirme sürecini tamamlayalım.

Trileçe kekini 170 derece ısıttığımız fırında önce 10 dakika, daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.

Kek pişerken biz de karamel sosunu hazırlayalım ve karamel sos için 1 çay bardağı toz şekeri küçük bir tencereye veya sos tavasına alalım.

Ara ara sallayarak şeker iyice eriyip karamel rengini alıncaya kadar bekleyelim. Şeker tamamıyla eridikten sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edip karıştıralım.

İlk olarak tereyağın erimesini sağlayalım. Ardından 200 mililitre sıvı kremayı ekleyerek sosumuz kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

Sosumuzun hızlıca erimesi için ısıya dayanıklı bir kabın içerisine alalım ve kenara alarak soğuması üzerine bekletelim.

Bir yandan da keki ıslatacağımız sosu hazırlamaya başlayalım. Uygun bir kasenin içerisinde  sos için 3,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 200 mililitre sıvı kremayı bir kabın içerisine alalım.

Şeker iyice eriyene dek güzelce karıştıralım. Fırından aldığınız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pişirme kağıdını alalım.

Şerbetini çok daha iyi çekebilmesi için bir kürdan yardımıyla güzelce delikler açalım. Ardından Sütün tamamını kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütü iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım.

Ardından krem şanti için  şantisi için uygun bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi alalım.

Mikser yardımıyla iyice çırpalım. Ardından 1-2 yemek kaşığı kadar krem şantiyi ayrı bir kaseye ayıralım.

Ayırdığımız krem şantiyi buzdolabına kaldırarak kalanını kekin üzerine dökelim. Her yerine eşit bir şekilde yayalım.

Krem şantiyi kekin üzerine eşit bir şekilde yaydıktan sonra tamamen soğuyan karamel sosu şantinin üzerine dökelim ve güzelce yayalım.

Ayırdığımız krem şantiyle tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim. Son olarak tatlımızın üzerine dilediğimiz şekli verelim. 

Tatlıyı buzdolabına kaldırarak güzelce dinlendirelim. Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin