Evde çıtır patates dönemi başladı: Fast food' zincirlerine para kazandırmayı bırakın. Patatesi kızartmadan önce bir yemek kaşığı ilave etmeniz yeterli

Dışarıda yediğimiz patates kızartmaları her zaman evde yaptıklarınıza nazaran çok daha lezzetli gelirken, evde kendi çıtır patatesinizi daha uygun fiyatlarla hazırlayabilirsiniz. İşte çıtır patates yapmanızın formülü..

Google Haberlere Abone ol
Evde çıtır patates dönemi başladı: Fast food' zincirlerine para kazandırmayı bırakın. Patatesi kızartmadan önce bir yemek kaşığı ilave etmeniz yeterli

Fast food zincirlerinin patataes kızartmaları herkes tarafından fazlasıyla sevilirken, çoğu insan patates kızartmasını evde kızartmak yerine dışarıdan söylemeyi tercih ediyor. Bu durumun en büyük nedeni patateslerin çıtırlılığıyla alakalı olurken, evde çıtır patates kızartması yapabilmek için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz...

Çıtır patates yapmak artık çok kolay

Pataesin çıtır bir formda kızarabilmesi için, patatesi kızartmadan evvel çeşitli bileşenler ile karıştırmanız fazlasıyla önemlidir. Patateslerinizin lezzetli ve çıtır bir formda olmasını sağlayabilmek kadar yemeklerin içerisinde bulunan patateslerin dağılmadan kalmasını sağlayabilmek için çeşitli yöntemlerin uygulanası gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. İşte patatesi lezzetli pişirmenin o mucizevi yöntemleri;

Patates beyaz sirke uygulaması

Çoğu zaman yemeklerin içerisine konulan patatesin dağılmaması için içerisine tuz konulması önerilse de esasında bu durumun herhangi bir hükmünün olduğu belirlenmiştir. Patateslerinizin dağılmadan diri bir formda kalmaısnı sağlayan en önemli etkinin sirkede olduğu belirlenmiştir.

Sirke patateslerin dağılmadan diri bir formda kalmasını sağlarken aynı zamanda yemeklerde patatesin diri bir şekilde kalmasına yardımcı olduğu belirlenmiştir. Çiğ patatesi kaynatırken suyun içerisine bir miktar koyacağınız sirke patatesin dağılmasının önüne geçecektir.

Çıtır patateslere bayılacaksınız

Evde pişirdiğiniz patateslerinizi dışarıda yedikleriniz kadar çıtır ve lezzetli olmasını sağlamak için yapmanız gereken tek şey karbonatta gizli. Kızartacağınız kadar patatesi güzelce soyun ve  soyma işleminden sonra güzelce yıkayın.

Pataesleri yıkama işlemini gerçekleştirdikten sonra uygun formda uzunlamasına şeritler halinde kesin. Patateslerinizi kestikten sonra cam kasenin içerisine alın ve kasenin içerisine su doldurun. 

Patatesleri suyun içerisinde bekletirken içerisine 1 yemek kaşığı karbonat ilave edin. Karbonatın tüm suya karışmasını sağlayın. Karbonatlı suyun içerisinde yaklaşık olarak yarım saat kadar patateslerinizin kalmasını sağlayın.

Patatesleriniz karbonatın içerisinde kalırken bu esnada sizde yağınızı kızdırmaya başlayabilirsiniz. Yağ kızarken, karbonatlı suyun içerisinde bulan patateslerinizden bir miktar alın ve patateslerin suyunu bir havlu kağıt yardımıyla güzelce kurulayın.

Patateslerin üzerinde su bulunmaması, kızartma esnasında çeşitli problemler ile karşı karşıya kalmanızın büyük ölçüde önüne geçecektir. Patateslerin üzerinde bulunan ıslaklığı tamamıyla aldıktan sonra kızarmış olan yağın içerisine bırakın.

Kızgın yağın içerisine bıraktığınız patatesleri karıştırmamanız pataeslerin çıtır olması açısından son derece önemlidir. Patatesleri kızgın yağın içerisine koyduktan sonra kızartma tenceresini şöyle bir sallayın. Sallama işleminde yaağ içerisinde dağılan patatesler çıtır bir şekilde kızaracaktır.

Patatesler kızarırken içerisine hiçbir şekilde kevgir yahut karıştırıcı sokmayın. Patatesler tam manasıyla kızardıktan sonra patateslerinizi yağın içerisinden alın ve diğer kalan patatesler içinde aynı işlemi uygulayın. 

Pataesleri pişirirken yağın içerisine çok fazla patates atmamaya büyük ölçüde öneöm verin. Çok patates atmanız, patateslerin yağ ile nüfuz etmesinin önüne geçerken kızarmadan haşlanmaya başlayacaktır.

Yağın içerisine çok fazla patates atmak ve tek seferde patatesleri kızartmaya çalışmak hemen hemen her evde sıklıkla uygulanan yanlışlar arasında yerini almaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin