Evde bakım maaşına zam geldi mi. Temmuz 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? SMS ve e-Devlet ile evde bakım maaşı bakiye sorgulama yöntemi

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyacı olan kimseler için ödenir. Seyyanen zam ve enflasyon gelişmelerinin ardından memur maaşları da şekillendi. Bu kapsamda verilen evde bakım maaşının zam tutarı sorgulanmaya başlandı. Evde bakım maaşı alan kimseler bakiyeyi SMS ile kolaylıkla sorgulayabiliyor. Peki 2023 Temmuz evde bakım maaşına zam geldi mi, ne kadar oldu? İşte SMS ve e-Devlet ile evde bakım maaşı bakiye sorgulama yöntemi.

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşına zam geldi mi. Temmuz 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? SMS ve e-Devlet ile evde bakım maaşı bakiye sorgulama yöntemi

Evde bakım maaşına 2023 Temmuz ve Aralık dönemi için memur maaşı oranında zam yapılacak.

Memur maaşları enflasyon ve seyyanen zam gelişmesiyle belli oldu. TÜİK 5 Temmuz'da haziran ayı enflasyonunun yüzde 3.92 olduğunu açıkladı. Bu kapsamda ilk 6 aylık enflasyon ise 19,77 oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memura seyyanen zammın 8 bin 77 TL olacağını söyledi. Bu kapsamda evde bakım maaşı alanların zam tutarı sorgulanmaya başlandı.

Peki 2023 Temmuz evde bakım maaşına zam geldi mi, ne kadar oldu? İşte SMS ve e-Devlet ile evde bakım maaşı bakiye sorgulama yöntemi.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE BAKİYE SORGULAMA YÖNTEMİ

Evde bakım maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi sorgulayabilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

TEMMUZ 2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı son olarak 4 bin 337 TL olarak ödeniyordu. Yapılan son zamlarla evde bakım maaşının 5 bin 97 lira olduğu belirtiliyor.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

Zamlı evde bakım maaşı temmuz ayı itibarıyla geçerli olacak. Her ayın 15'i ila 31'i arasında ödenen evde bakım maaşının zamlı tutarı ağustos ayında hesaplara yatacak.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evde bakım maaşını alabilmek için hane halkında kişi başına düşen ortalama kazancın asgari ücretin 3’te 2’sini geçmemesi gerekiyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin