Evde bakım maaşı zammı ne kadar olacak. 2024 evde bakım maaş zammı kaç TL? 2023 Memur zammının sonrası evde bakım maaş zam miktarı

Evde bakım maaş zammı sorgulanıyor. Memur ve memur emeklisinin maaş artışını belirleyen zam kararının açıklanmasıyla gözler evde bakım maaşına çevrildi. Memur maaş zammı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde yapılan yardım ödemelerini de etkileyecek. Peki evde bakım maaşı zammı ne kadar olacak? 2023 Memur zammının sonrası evde bakım maaş zam miktarı.

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşı zammı ne kadar olacak. 2024 evde bakım maaş zammı kaç TL? 2023 Memur zammının sonrası evde bakım maaş zam miktarı

Evde bakım maaş zammı, 2024 yılı için memur ve memur emeklilerinin zammını belirleyen kararla birlikte gündemde yer aldı.

Peki evde bakım maaşı zammı ne kadar olacak? 

İşte 2023 Memur zammının sonrası evde bakım maaş zam miktarı.

2024 MEMUR BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Memur maaşlarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 zam yapılacak. Karar kesin olacak ve itiraz kabul edilmeyecek. 

2024 yılının ilk yarısı (Ocak ayından temmuz ayına kadarlık 6 ayı kapsayan süreç) için yüzde 15'lik zam kesinleşti. Buna enflasyon farkı da eşlik ettiğinde memur zammı yüzde 44,42'ye ulaşacak.

Bu artışla birlikte 2024'te verilecek evde bakım maaşı zam tutarı da belli oldu.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2024 yılının ilk yarısı için verilecek evde bakım maaşı, enflasyon beklentisi de gerçek olursa 5 bin 98 liradan 7 bin 363 liraya yükselecek.

Ancak enflasyon rakamlarında kesin sonuç 2024 Ocak ayında belirlenecek. Böylelikle maaşlara zam yapılacak net tutar, tüm verilerin hesaplanması ve resmi kurumlardan yapılacak açıklamanın ardından belli olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli kişinin ikametgahının olduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır. Evde bakım maaşını almak için başvuru yapan kişinin gelir kriterinin uygun olması, bakıma muhtaç olması ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporunun olması gerekir. 

Evde bakım maaşını almak için hane halkında kişi başına düşen ortalama kazancın asgari ücretin 3’te 2’sini geçmemesi gereklidir.

17 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ GÜN YATIYOR?

Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle ayın 15'inde başlıyor ve ay sonuna kadar il il hesaplara yatıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulaması e-Devlet ve SMS ile yapılıyor.

SMS ile sorgulama yapmak için maaşı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Evde bakım maaşını e-Devlet aracılığıyla sorgulamak için arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp çıkan kısma tıklayın.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin