Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 8 Haziran evde bakım maaşı nasıl sorgulanır? E-Devlet evde bakım maaşı öğrenme ekranı

Evde bakım maaş ödemeleri haziran ayının gelmesiyle sorgulanıyor. İhtiyaç sahiplerine her ay düzenli olarak verilen evde bakım maaşı hesaplara yatıyor. Evde bakım maaş ödemeleri e-Devlet ve mesaj (SMS) yoluyla öğreniliyor. Peki 8 Haziran evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı sorgulama ekranı e-Devlet.

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 8 Haziran evde bakım maaşı nasıl sorgulanır? E-Devlet evde bakım maaşı öğrenme ekranı

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri merak ediliyor. 

Evde bakım maaşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay 4 bin 336 TL olarak ödeniyor.

Peki 8 Haziran evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı sorgulama ekranı e-Devlet.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde bakım maaşını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Bunun için e-Devlet'e T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapmak gerekli. Ardından arama kısmına  "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın.

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır. Evde bakım maaşı ödemesini alabilmek için kişinin gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaç olması ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporunun olması gerekir.

8 HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı henüz yatmadı. Ödemelerin 15 Haziran itibarıyla başlaması bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin