Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 3 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu. Evde bakım maaş ödemesi nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulanıyor. Evde bakım maaşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Ağır engelli raporu olan, hastalığı sebebiyle ihtiyaçlarını karşılayamayan, başkasının bakımına muhtaç bireyler bu maaşı alabiliyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 3 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? Evde bakım maaş ödemesi nasıl sorgulanır?

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 3 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu. Evde bakım maaş ödemesi nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi gündemde yer alıyor. Evde bakım maaşı sorgulamaları SMS ve e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere evde bakım maaşı ödemesini her ay belirlenen tarih aralığında hesaplara yatırıyor. 

Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 3 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? Evde bakım maaş ödemesi nasıl sorgulanır?

Mayıs ayının ilk günlerinde evde bakım maaşı ödemeleri sorgulanıyor. Evde bakım maaş sorgulamalarını e-Devlet aracılığıyla yapabilirsiniz. E-Devlet uygulamasına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapın. Ardından arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın. Çıkan ekranda evde bakım maaş ödemesine dair bilgileri görebilirsiniz. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj kısmına BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndererek bakiyeyi öğrenebilir. Mesaj göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye yükseltildi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli bireyin ikametgahının olduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır. Ödemeler her ayın 15'i ve 31'i arasında hesaplara yatar. Evde bakım maaşı başvurusu yapmak için bireyin gelir kriterinin uygun olması, ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporunun olması ve bakıma muhtaç olması gerekir.

3 MAYIS EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı henüz hesaplara yatmadı. Evde bakım maaşının 15 - 31 Mayıs tarihlerinde yatması bekleniyor.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin