Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 12 Haziran evde bakım maaşı nasıl sorgulanır. E-Devlet evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı ödemeleri 12 Haziran'da sorgulanıyor. İhtiyaç sahiplerine düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı her ay 4 bin 336 TL olarak hesaplara yatıyor. Evde bakım maaşı sorgulamaları ise e-Devlet veya SMS üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 12 Haziran evde bakım maaşı sorgulama ekranı e-Devlet.

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 12 Haziran evde bakım maaşı nasıl sorgulanır. E-Devlet evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı haziran ayının ortalarına gelmesiyle araştırılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye yükseltilmişti. Yardım ödemelerinde yeni rakamlar için gözler temmuz ayı zammında olacak.

Peki evde bakım maaşı hangi illerde yattı? İşte 12 Haziran 2023 Pazartesi evde bakım maaşı sorgulama ekranı

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile sorgulanıyor. E-Devlet uygulamasına girdikten sonra arama kısmına  "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama"  yazın ve sorgulayın.

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için engelli bireyin ikametgahının olduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ müracaat edilir. Evde bakım maaşı ödemesini alabilmek için kişinin gelir kriteri, bakıma muhtaçlık durumu ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporu talep edilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin