Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 11 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu. Evde bakım maaş ödemesi nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı ödemeleri sorgulanıyor. Ağır engelli raporu olan, hastalık nedeniyle kişisel ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Mayıs ayının yavaş yavaş ortalarına gelinmesiyle evde bakım maaşı yatan iller listesi de gündemdeki yerini aldı. Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. 11 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu. Evde bakım maaş ödemesi nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı ödemeleri yattı mı araştırılıyor.

Yardım parası olarak verilen evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. 

Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte e-Devlet evde bakım maaşı sorgulama ekranı.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı henüz hesaplara yatmadı. Evde bakım ödemeleri her ayın 15'i ve 31'i arasında hesaplara yatıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

Evde bakım maaşını sorgulamak için e-Devlet uygulamasına giriş yapın. Ardından arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada evde bakım maaş ödemesiyle ilgili detayları sorgulayabilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULAMA YÖNTEMİ 

Evde bakım maaşı sorgulamalarını SMS ile de yapabilirsiniz. Maaşı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye çıkarıldı.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır. Her ayın 15'i ve 31'i arasında ödenen evde bakım maaşını alabilmek için, başvuru yapan kişinin gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaç olması ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporunun olması gerekir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin