Evde bakım maaşı yattı mı, hangi gün yatar. 17 Temmuz 2023 Pazartesi evde bakım maaş zammı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı ödeme tarihleri sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine her ay verilen evde bakım maaşı il il hesaplara yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, temmuz ayı evde bakım maaşlarına ilişkin açıklama yaptı. Peki evde bakım maaşı yattı mı, hangi gün yatar? İşte 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı.

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşı yattı mı, hangi gün yatar. 17 Temmuz 2023 Pazartesi evde bakım maaş zammı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı yardıma muhtaç kişilere düzenli olarak verilen ödemedir. Her ay belirli tarihlerde hesaplara yatan evde bakım maaşı ödemeleri temmuz ayı itibarıyla sorgulanıyor.

Temmuz 2023 zamlarından önce 4 bin 336 TL olarak hesaplara yatan evde bakım maaşının yeni dönemde zamlı yatması bekleniyor.

Evde bakım maaşı ödemeleri e-Devlet veya SMS ile sorgulanabiliyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı, hangi gün yatar? İşte 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşını e-Devlet aracılığıyla sorgulamak için arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp çıkan kısma tıklayın.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulamalarını SMS ile de yapabilirsiniz. Maaşı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

17 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, HANGİ GÜN YATAR?

Evde bakım maaşları 12 Temmuz 2023 Çarşamba itibarıyla hesaplara yatmaya başladı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Daha önce hesaplara 4 bin 336 TL olarak yatan evde bakım maaşının yeni dönemde 5 bin 98 TL olarak ödenmesi bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli kişinin ikametgahının olduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır. Evde bakım maaşını almak için başvuru yapan kişinin gelir kriterinin uygun olması, bakıma muhtaç olması ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporunun olması gerekir. 

Evde bakım maaşını almak için hane halkında kişi başına düşen ortalama kazancın asgari ücretin 3’te 2’sini geçmemesi gereklidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin