Evde bakım maaşı yattı mı, hangi gün yatar. 12 Temmuz 2023 Çarşamba evde bakım maaş zammı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen devamlı yardım ödemelerinden biridir. Bakıma muhtaç kişiler için ödenen evde bakım maaşı her ay il il hesaplara yatar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir evde bakım maaşının hesaplara yatmaya başladığını belirtti. Peki evde bakım maaşı yattı mı, hangi gün yatar? 12 Temmuz 2023 Çarşamba evde bakım maaş zammı ne kadar oldu? İşte 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşı yattı mı, hangi gün yatar. 12 Temmuz 2023 Çarşamba evde bakım maaş zammı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı sorgulamaları hız kazandı. 12 Temmuz itibarıyla evde bakım maaş ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı sorgulanıyor. 

Evde bakım maaşı 4 bin 336 TL olarak ödeniyordu. Memur ve emekli maaş zammının belli olmasıyla evde bakım maaşı da yeni dönemde hesaplara zamlı olarak yatacak.

Evde bakım maaş sorgulamaları e-Devlet ve SMS ile yapılıyor. E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp çıkan kısımdan evde bakım maaşının yatıp yatmadığını sorgulayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULAMA YÖNTEMİ 

Evde bakım maaşı sorgulamalarını SMS ile de yapabilirsiniz. Maaşı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, HANGİ GÜN YATAR?

Evde bakım maaşı ödemeleri 12 Temmuz 2023 Çarşamba itibarıyla hesaplara yatmaya başladı. Evde bakım maaşı ödemeleri ay sonuna kadar yatmaya devam edecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükseltilirken emeklilere yüzde 25 oranında zam yapıldı. 4 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım maaşının 5 bin 98 TL'ye yükseldiği belirtiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli kişinin ikametgahının olduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır. Evde bakım maaşını almak için başvuru yapan kişinin gelir kriterinin uygun olması, bakıma muhtaç olması ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporunun olması gerekir. 

Evde bakım maaşını almak için hane halkında kişi başına düşen ortalama kazancın asgari ücretin 3’te 2’sini geçmemesi gereklidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin