Ev ve arsa sahiplerine uyarı geldi. Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. Uzman isim kanun teklifini değerlendirdi ve uyarılarda bulundu. Hukukçu Şeref Kısacık Medyatava TV'ye konuştu

AK Parti’nin bu hafta Meclis’e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı değişecek. Konuyla ilgili Medyatava TV'nin sorularını yanıtlayan hukukçu Şeref Kısacık, kanun teklifiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve ev ve arsa sahibi olanları uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Ev ve arsa sahiplerine uyarı geldi. Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. Uzman isim kanun teklifini değerlendirdi ve uyarılarda bulundu. Hukukçu Şeref Kısacık Medyatava TV'ye konuştu

Kentsel dönüşüm yasasında önemli bir değişikliğe gidiliyor.

AK Parti’nin bu hafta Meclis’e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı değişecek.

Yeni yasayla birlikte, anlaşma oranı üçte ikiden, salt çoğunluğa çekilecek. Böylece kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile karar alınabilecek. 

Konuyla ilgili MedyaTava TV‘nin sorularını yanıtlayan hukukçu Şeref Kısacık yeni kanun teklifinin anayasal hak ihlali içerdiğini ve mülkiyet hakkına aykırı olduğunu dile getirdi.

Ev ve arsa sahibi olanları uyaran Şeref Kısacık, arsa payı davasının kentsel dönüşüme gidilmeden mutlaka açılması gerektiğini, arsa payı kavramının sadece metrekare olmadığını, sahip olunan evin konumunun arsa payında büyük etken olduğunu anlattı.

MedyaTava TV’den İlke Özalp’in yeni kanun teklifinin mülkiyet sahipleri için sakıncalı olup olmadığını sorması üzerine; arsa payı bakımından 2/3 çoğunlukla karar alınması gerekirken bu oranın %50 + 1 çoğunluğa indirilmesi için yasal düzenleme çalışması yapıldığı söyleyen Kısacık, kanunun kabul edilmesiyle yalnızca arsa payı değeri yüksek olanların arsa üzerinde karar verme yetkisinin olacağının altını çizdi.

Video haberin tamamı MedyaTava TV  youtube kanalında.  

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin