Ev sahiplerinin dikkatine kiralamada yeni dönem. Günlük kiralık evlere flaş düzenleme. Odasını kiralayanlara da düzenleme gelecek mi? Avukat Süreyya Kardelen Yarli'den MedyaTava'ya flaş açıklama

Günlük kiralık evlere düzenleme geliyor. Konuyla ilgili Avukat Süreyya Kardelen Yarli, MedyaTava TV’ye özel açıklamalarda bulundu ve çok önemli açıklamalar yaptı. Evini günlük kiraya vermek isteyenler dikkat...

Google Haberlere Abone ol

Bu ay içerisinde Meclis'e sunulması planlanan yasayla birlikte günlük kiralık evleri kiralayanlar da kiraya verenler de sorumlu olacak, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon liraya yakın para cezası uygulanacak.

Konuyla ilgili Avukat Süreyya Kardelen Yarli, MedyaTava TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Düzenlemenin hayata geçmesi durumunda, günlük kiralık evlerde yangın merdiveni, yangın raporu belgesi, atık kontrol belgesi zorunlu tutulacağını söyleyen Yarli; günlük kiralık evlerde; bir otel odasında bulunması zorunlu malzemelerin (saç kurutma makinesi, nevresim, havlu) sağlanması da isteneceğini söyledi; günlük kiralama yapmak isteyen ev sahibinin de ruhsat alması gerektiğini aksi takdirde 1milyon TL para cezasına çaptırılacağının altını çizdi. 

Daire başına 1 milyon lira ceza uygulaması planlanırken, eksik belge ve kiralamaya devam edilmesi durumunda evlerin mühürleneceği konusunda uyarıda bulunan Yarli,  MedyaTava TV’den İlke Özalp’in ‘Bir odasını veya evini  yabancı turistlere uygulama üzerinden kiraya verenler de  aynı kanun içerisinde mi değerlendirilecek?’ sorusunu; uygulama üzerinden kiralama yapmak isteyenlerin aynı kanun içerisinde değerlendirilmeyeceğini açıkladı. 

Süreyya Kardelen Yarli, günlük kiralık evlerde, otellerde de olduğu gibi kiralama yapacak kişinin kimlik bilgilerinin de  Emniyet'le paylaşılacağını anlattı.

 

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin