Ev sahibinden yok artık dedirten kira sözleşmesi! Et pişirene ev yok!

Her geçen gün ev sahibi ile kiracılar arasında gittikçe zorlaşan ve şaşırtan sözleşmelere tanık oluyor. Hayret uyandıran kira şartı bu kez ABD'den. Vegan ev sahibi, evini et, ve balık ürünleri pişiren kiracıya vermiyor.

Google Haberlere Abone ol
Ev sahibinden yok artık dedirten kira sözleşmesi! Et pişirene ev yok!

ABD'nin New York eyaletinde vegan ev sahibi, kiraya verdiği evlerde et ve balık ürünlerinin pişirilmesini yasakladı.

New York Times'ın haberine göre, New York'un Brooklyn bölgesinde bina sahibi, üst katında yaşadığı apartmanda et kokusundan rahatsız olması nedeniyle kiracılara et ve balık ürünleri pişirmeme kuralı koydu.

Et tüketen kiracılara ayrımcılık yapılmadığını, isteyenlerin et pişirmedikleri sürece evleri kiralayabileceklerini aktaran emlakçı Andrea Kelly, ev sahibi Michal Arieh Lerer'in dışardan etli yemek siparişlerini kısıtlamadığını kaydetti.

Binanın diğer sahibi ve Lerer'in eski eşi Motti Lerer de kuralın "ayrımcılık" olmadığını ve kiracıların "binada yaşayanlara uyum sağlaması gerektiğini" belirtti.

Vegan olan Motti Lerer ayrıca, 2007 yılında binayı satın almalarının ardından et pişiren kişilere evleri kiralamadıklarını ifade etti.

Ev sahiplerinin yaş, ırk, cinsiyet, gelir kaynağı dahil 14 özelliğe göre kiracı seçmesini ayrımcılık nedeniyle yasaklayan New York Eyaleti İnsan Hakları Kanunu'nu ihlal etmeyen bina sahiplerinin söz konusu kuralı, bölge sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Kiralık ev ilanının, internet sitesinden kaldırıldığı görülürken, emlakçının ilanlarında da et pişirme yasağının artık yer almaması dikkati çekti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin