Ev sahibinden kiracısına resmen işkence! Evden çıkmaları için kabus yaşattı balkona kıl ve çöp attı, saksıları devirdi: Hem hakaret etti hem de eve kilitledi 14 yıl hapsi isteniyor

Son zamanlarda artan ev sahibi kabusu bu kez İstanbul Sarıyer'de yaşandı. Kiracılarının evden çıkmasını isteyen ev sahibi Nebahat T., alt katında oturan ailenin hayatını adeta kabusa çevirdi. Kiracısının balkonuna kıl ve çöp atan ev sahibi, balkondaki saksıları da devirdi. Kiracılarının eve girmesine izin vermeyen ev sahibi apartman girişinde 1 çocuklu aileyi durdurdu, tehdit ve hakaretler savurdu, kiracısını eve kilitledi!

Google Haberlere Abone ol
Ev sahibinden kiracısına resmen işkence! Evden çıkmaları için kabus yaşattı balkona kıl ve çöp attı, saksıları devirdi: Hem hakaret etti hem de eve kilitledi 14 yıl hapsi isteniyor

Yüksek enflasyonla birlikte ev fiyatlarının aşırı yükselmesi sonucu kiralar da fahiş rakamlara ulaştı. Düşük kira ödeyen kiracılarını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin yaptıkları da artık pes dedirten boyutlara ulaştı.

Son zamanlarda artan ev sahibi kabusu bu kez İstanbul Sarıyer'de yaşandı. Kiracılarının evden çıkmasını isteyen ev sahibi Nebahat T., alt katında oturan ailenin hayatını adeta kabusa çevirdi. Kiracısının balkonuna kıl ve çöp atan ev sahibi, balkondaki saksıları da devirdi.

Ömer Hanefi A., ve Dilek A., bir çocuklarıyla birlikte 2021 Ekim ayında evlerini Nebahat T. Murat Y., isimli kişiden kiraladı. Aradan geçen zaman içerisinde altlı üstlü oturan aileler arasında bir takım tartışmalar yaşanmaya başladı.

Ailenin iddiasına göre üst katlarında oturan ev sahibi sahibi Nebahat T., Ömer Hanefi A., ve Dilek A.'nın oturduğu dairenin balkonuna kıl ve çöp atmaya başladı. Çamaşırlarının kirlendiğini söyleyen aile, ev sahiplerinden dairelerini boşaltmaları uyarısıyla karşılaştı. Aile ise kendilerine 2 ay süre vermelerini ve bu sürede başka bir ev bulmalarını istedi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre ev sahipleri kiracıların derhal daireyi boşaltmasını istedi ve Noter'den ihtarname gönderdi. Ev aramaya başlayan aile apartmana girecekleri sırada ev sahibi ve ailesi tarafından durdurularak tehdit ve hakarete uğradı. Ev sahibi Nebahat T. ile Sena E., ailenin daireye girmesine izin vermedi, taraflar arasında eve girme konusunda arbede yaşandı.

KİRACILARININ ÜZERİNE KAPIYI KİLİTLEDİ

Yaşanan tartışma sırasında kiracı Ömer Hanefi A., dairesinin kapısını açarak çocuğunu ve eşini içeri soktu. Ancak kapı anahtarı dışarıda kaldı. Ev sahipleri ailenin üzerine kapıyı kilitleyip anahtarı aldı. Evde mahsur kalan aile ise polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polisler aracılığıyla eve kilitlenen aile çıkarılarak karakola götürüldü.

Karakolda ifade veren kiracı Dilek A., Sena E., ve Nebahat T.'nin eşine 'Senin karını çıplak çektim, şalvarına tükrdüğüm, takkene sı..ğım' diyerek hakaretlerde bulundu. Daha sonra eve girdiklerinde balkonlarının dağıtılmış şekilde bulduğunu söyleyen kiracı Dilek A., ev sahiplerinin dairelerine izinsiz girmiş olabileceğini söyleyerek şikayetçi oldu.

14 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık soruşturma sonunda ev sahipleri Lütfiye Y., Nebahat T., ve Sena E., hakkında, 'Mala Zarar Verme', Birden Fazla Kişiyle Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma', 'Gece Vakti Mala Zarar Verme' ve 'Hakaret' suçları kapsamında 14 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheliler İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin